"Οι αποφάσεις της Φρανκφούρτης"

 του Κώστα Καίσαρη

 Οι ειδήσεις, η Εθνική κυριαρχία κι ο Βλάσης Τσάκας

Λέγαμε τις προάλλες ότι οι πραγματικές και ουσιαστικές ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τους Ελληνες βγαίνουνε πλέον από το εξωτερικό. Οχι από τα εγχώρια ΜΜΕ.




Οπως γινότανε επί δικτατορίας. Κι επί γερμανικής κατοχής το 1941-44 με το BBC. Η επιβεβαίωση ήρθε κι από την άλλη άκρη του Ατλαντικού μάλιστα. Μπορεί ο άξονας Μέρκελ-Σαρκοζί να έχει το πάνω χέρι σχετικά με την Ελλάδα και τους Ελληνες, αλλά κάποια πράγματα δεν τους συμφέρει να τα λένε στην ψύχρα και να τα βγάζουνε στη φόρα.

Σε αντίθεση με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς»: «Η ομάδα της Φρανκφούρτης, Τραπεζίτες-Μέρκελ-Σαρκοζί, έκαναν πραξικόπημα σε Ελλάδα και Ιταλία για να σωθεί το ευρώ. Οι πολίτες είδαν τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις να ανατρέπονται από τις πιέσεις των αγορών, τους γραφειοκράτες και τους αρχηγούς ξένων κρατών». Ούτε καμιά ελληνική εφημερίδα τα λέει αυτά ούτε κανένας Πρετεντέρης ή Μπάμπης Παπαδημητρίου στην τηλεόραση. Κατά τα εγχώρια ΜΜΕ, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλά οι τρεις ηγέτες των δεξιών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, έβαλαν υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον και σχημάτισαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Κι ο Παπανδρέου πώς έφυγε;

Για τον ίδιο λόγο. Επειδή δήθεν επέλεξε από την καρέκλα του πρωθυπουργού τη σωτηρία της πατρίδας. Ή στην έσχατη επειδή έκανε τη μαλακία με το δημοψήφισμα. Παπάρια μάντολες όλα αυτά. Και δεν το λέω εγώ. Το είπανε φόρα παρτίδα οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης. Και τον Γιωργάκη και τον Σίλβιο του «Παπασκόνι», όπως τους αποκαλούν με το ενιαίο όνομά τους, σφουγγάρισε η Τρόικα. Και δεν έχει καμιά σημασία αν ο ένας ήτανε παλιάτσος κι ο άλλος άχρηστος. Ηταν εκλεγμένοι από τους λαούς της Ιταλίας και της Ελλάδας. Δεκαεφτά χρόνια πρωθυπουργός ήτανε ο Μπερλουσκόνι.
Η δυναστεία Παπανδρέου στην Ελλάδα μέτραγε περισσότερα χρόνια απ' ό,τι η δυναστεία Καντάφι στη Λιβύη. Και πέσανε μέσα σε πέντε λεπτά επειδή όπως επισημαίνουν οι «Τάιμς»: «Προέχει της εθνικής κυριαρχίας το συμφέρον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Με τη σταθερότητα να επιτυγχάνεται εις βάρος της δημοκρατίας. Με την ανατροπή διεφθαρμένων αλλά δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων». Και καταλήγοντας οι «Τάιμς» προβλέπουν το ευρωπαϊκό μέλλον: «Τα κοινοβούλια και οι εκλογές θα παραμένουν, αλλά οι πραγματικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την ομάδα της Φρανκφούρτης».

Να συλλαμβάνεται και ο έφορος
ΠΟΙΟΣ Ελληνας δημοσιογράφος τα λέει ή τα γράφει αυτά; Ολοι πανηγυρίζουν κι ανοίγουν σαμπάνιες επειδή έφυγε ο ανίκανος Γιωργάκης και ήρθε ο Λουκάς που ξέρει την αργκό των τραπεζιτών να σώσει την Ελλάδα. Το ότι ο Γιωργάκης ήταν άξιος της τύχης του είναι άλλο θέμα. Ο μαλάκας ο λαός που τον έβγαλε, ο μαλάκας ο λαός είχε το δικαίωμα να τον διώξει. Οχι η Μέρκελ με τον Σαρκοζί. Αφού τον χρησιμοποίησαν δύο χρόνια, πρώτα τον είπαν μαλάκα και τρελό κι ύστερα τον πέταξαν σαν άδειο σακί.
Στο μεταξύ η αστυνομία περνάει βραχιόλια σε καθημερινή βάση στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Τα κανάλια μεταδίδουν τις σχετικές ειδήσεις με τον ανάλογο στόμφο: «Αλλες δύο συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο». Τα χαϊβάνια σου λέει που ακούνε θα νομίζουνε ότι τα σίδερα της φυλακής δεν είναι πλέον για τους λεβέντες αλλά για τους οφειλέτες. Τρίχες κατσαρές. Ο ένας καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή. Ελεύθερος κι ωραίος ο μάγκας δηλαδή. Αλλος έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει τη φυλακή που έφαγε προς δέκα γιούρο την ημέρα. Τριάμισι χιλιάρικα το χρόνο. Ψίχουλα μπροστά στα εκατομμύρια που χρωστάει. Αλλος με 8,5 εκατομμύρια χρέη πήρε τακτική δικάσιμο για τις 14 Μαρτίου του 2012.

Ποιες συλλήψεις λοιπόν και μαλακίες; Μια βραδιά στο αστυνομικό τμήμα, με τα σέα και τα μέα. Την άλλη μέρα στο δικαστήριο και το μεσημέρι σπίτι τους. Ακόμα όμως και «κανονικές» να ήτανε οι συλλήψεις, πάλι μισή δουλειά θα γινότανε. Αν κάποιος δηλαδή έχει φτάσει να χρωστάει στο Δημόσιο οκτώ εκατομμύρια, μόνο αυτός είναι υπεύθυνος; Σαφώς και όχι. Την ίδια ή κι ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έχουν κι αυτοί που τον άφησαν να χρωστάει. Κανονικά μαζί με κάθε οφειλέτη έπρεπε να συλλαμβάνεται και ο έφορος που έκανε τα στραβά μάτια. Και να του επιβάλλεται η ίδια ποινή. Χαίρετε.

Δεν χάνεις τίποτα με μια επιστολή
ΟΛΑ κι όλα όμως. Οι Ελληνες πολιτικοί είναι και φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι. Με το που επιβλήθηκε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ πρώτη που άρχισε να φωνάζει ήταν η Αριστερά. Παπαρήγα και Τσίπρας είπαν στα ίσα στον κόσμο να μην πληρώσει κανείς. Κι αν πράγματι δεν πλήρωνε κανένας, τι θα κάνανε; Θα κόβανε το ρεύμα σε άπασα την επικράτεια; Ή θα το κόβανε εκ περιτροπής στα μονά και ζυγά ρολόγια; Είδανε κι άλλοι την αγανάκτηση του κόσμου και μπήκανε κι αυτοί στο κόλπο. Την αρχή την κάνανε 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητήσανε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα. Ούτε την τσόχα χάνεις με μια επιστολή ούτε τα ραφτικά. Εχεις και το κεφάλι σου ήσυχο απέναντι στους ψηφοφόρους σου: «Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά αυτός ο Βενιζέλος δεν ακούει κανέναν».

Εχουν τα προσόντα να βγουν στη ζητιανιά
ΜΕΤΑ πήρε σειρά ο Σαμαράς: «Να μην πληρώνουν οι φτωχοί και αδύνατοι». Το ίδιο βιολί Ντόρα και Καρατζαφέρης: «Να μην κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς ανθρώπους». Πρώτα ψηφίζουνε τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα στη Βουλή και ύστερα τους πιάνει ο πόνος για τους φτωχούς. Λες κι έχουν πληρώσει ποτέ μέχρι σήμερα οι έχοντες και οι κατέχοντες που έλεγε ο Σημίτης. Και τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε πόσο μεγαλόψυχος είναι. Εξαίρεσε από το χαράτσι δύο ευαίσθητες κατηγορίες συνανθρώπων μας. Αυτούς που έχουν αναπηρία 80% και άνω κι όσους βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη. Το ότι είναι παχύς δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητος. Καταλαβαίνει τα προβλήματα και τον ανθρώπινο πόνο. Οσοι είναι ανάπηροι σε ποσοστό 80% μπορούν να πανηγυρίζουν. Οσοι είναι ανάπηροι 75% και κάτω έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα να βγουν στη ζητιανιά, να μαζέψουν λεφτά και να πληρώσουν.

Υπουργοί επιπέδου
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τη δουλειά τους κάνουνε με τον Τσάκα. Κανείς δεν έχασε πουλώντας ελπίδα. Εδώ κάποτε ολόκληρο συγκρότημα Λαμπράκη «πούλαγε» το νερό του Καματερού. Το ίδιο και ο Βαρδινογιάννης. Δεν έχει να χάσει τίποτα αν χαλάσει η δουλειά με τον πρίγκιπα έτσι όπως πάει από βδομάδα σε βδομάδα. Το να έχει μπλέξει όμως ο Τσάκας και την κυβέρνηση είναι από τα άγραφα. Οχι μόνο δεσμεύτηκε δημόσια ο Γερουλάνος ότι θ' αλλάξει τον νόμο, αλλά σε δέκα μέρες κατά το ρεπορτάζ η τροπολογία για να πάρει ο πρίγκιπας τον Παναθηναϊκό θα είναι έτοιμη για να περάσει στη Βουλή. Αφού πίστεψε τον Τσάκα ο Γερουλάνος, καταλαβαίνεις για τι επίπεδο υπουργών μιλάμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή, αν δεν έρθει ο πρίγκιπας, ο Γερουλάνος θα μείνει με την τροπολογία στο χέρι;


OBSERVER: Kαι θα υπογράψει ο Aντώνης και θα πει και ένα τραγούδι

 πηγή: Goal News, Τετάρτη 23/11/2011