Ο John Cleese για λίγες μέρες στην Ελλάδα!

Το θρυλικό μέλος των Monty Pythons, επισκέφτηκε για λίγες μέρες τη χώρα μας για να συμμετάσχει στη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι".

Στο σύντομο αυτό διάστημα πρόλαβε και παραχώρησε μια συνέντευξη στο BHMAgazino. Δήλωσε  ανάμεσα σε άλλα πως η πολιτική σήμερα είναι κατα τη γνώμη του στα χέρια των τραπεζών και ότι παρά την...

έντονη ενασχόληση του στο παρελθόν, πλέον για κείνον η πολιτική φαντάζει καταθλιπτική. Μίλησε ακόμη για την κουλτούρα των διασημοτήτων που διέπει την εποχή μας καθώς κατ' εκείνον " είναι αυτή που έχει κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι μια καλή δημιουργική ζωή, με φίλους , οικογένεια και καλούς συνεργάτες , δεν είναι αρκετή , και ότι πρέπει να έχεις οπωσδήποτε φήμη και χρήματα". Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του αυτή την εποχή εκτός από το να συλλέγει πληροφορίες για μεταθανάτιες εμπειρίες, είναι και ο έρωτας καθώς έχει συνάψει σχέσεις με μια γυναίκα 31 χρόνια μικρότερη του. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου "Τί είναι αυτό που κάνει αυτή τη γυναίκα ξεχωριστή;" εκείνος δεν δίστασε ν απάντήσει " Όταν της ζήτησα να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί, αποκρίθηκε : Μα εσύ, θα πεθάνεις σε πέντε χρόνια." Όσαν αφορά δε τις κατηγορίες που τον θέλουν άθεο , ο ίδιος ισχυρίζεται "Δεν είμαι άθεος πιστεύω σε μια άνωτερη νοημοσύνη, την αισθάνομαι δε πολύ έντονα κοντά μου όταν γράφω".  Μ' αυτό το αφοπλιστικό ύφος απάντησε ο σεναριογράφος του " Ένα ψάρι που το λέγαν Γουάντα" του οποίου ο πατέρας συνέχισε να του στέλνει ,παρά της κινηματογραφικές του επιτυχίες , αποκόμματα απο αγγελίες για θέσεις  οικονομικού συμβούλου.