Ποιοί έλαβαν τις 5 μεγαλύτερες δωρεές του 2011;

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία δωρεών, τέσσερις από αυτές πήγαν σε πανεπιστήμια και μια σε ένα μουσείο. Μόνο αυτές οι πέντε από μόνες τους έφτασαν μαζί σχεδόν τα δύο δισ. δολάρια.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μουσείο Αμερικανικής τέχνης Crystal Bridges
Δωρεά : 800 εκατ. δολάρια
Δωρητής : Η οικογένεια Walton
Τον Μάιο η οικογένεια στην οποία ανήκει η αλυσίδα καταστημάτων Wal-Mart, δώρισε 800 εκατ. δολάρια, στο μουσείο Αμερικανικής τέχνης Crystal Bridges, το οποίο ιδρύθηκε από την Alice Walton, τη κόρη του ιδρυτή της αλυσίδας Wal-Mart.
Cornell University
Δωρεά : 350 εκατ. δολάρια
Δωρητής : Charles Feeney
Αρχικά ανώνυμο, το δώρο του Charles Feeney, μέσα από το ίδρυμα του Atlantic Philanthropies, χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο στην ιστορία του πανεπιστημίου.
Ο Feeney, είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου και είναι συν-ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Duty Free που συναντάμε στα αεροδρόμιο παγκοσμίως.
Carnegie Mellon University
Δωρεά : 265 εκατ. δολάρια
Δωρητής : William S. Dietrich, II
Τον Σεπτέμβριο ο πρώην γενικός διευθυντής της βιομηχανίας Dietrich, δώρισε το παραπάνω πόσο στο πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University.
“Είναι ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο, που παράγει σπουδαίο έργο”, είπε χαρακτηριστικά. Ένα μήνα μετά τη δωρεά του απεβίωσε.
University of Pennsylvania
Δωρεά : 225 εκατ. δολάρια
Δωρητής : Raymond και Ruth Perelman
Το Μάιο . Ο Raymond Perelman, και η γυναίκα του δώρισαν το παραπάνω ποσό στο πανεπιστήμιο ιατρικής Penn's, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο στην ιστορία του πανεπιστημίου.
University της Νότιας California
Δωρεά : 200 εκατ. δολάρια
Δωρητής : David Dornsife
Τον Μάρτιο, ο David Dornsife , διευθυντής της εταιρείας Herrick, και η σύζυγος του δώρισαν το παραπάνω πόσο στο πανεπιστήμιο της Νότιας California, στο τμήμα γραμμάτων , τεχνών και επιστημών.

Έτσι το πανεπιστήμιο είχε την δυνατότητα να δώσει υποτροφίες και χρηματοδοτήσεις σε πρωτοετείς και τελειόφοιτους.

Ο Dornsife, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο το 1965 και εκείνος και η σύζυγος του ήταν πάντοτε υποστηρικτές τους πανεπιστημίου.