Εκτός σχολείου το θέατρο;

Υπουργικές αποφάσεις έρχονται και παρέρχονται! Πριν από ένα χρόνο, η Θεατρική Αγωγή μπήκε στα σχολεία με υπουργική απόφαση. Ένα χρόνο μετά, βγαίνει. Ας θυμίσουμε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου που λέει και ξελέει, ότι το θέατρο γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Ας το τιμήσουμε δεόντως, ας το αξιοποιήσουμε ως ΜΑΘΗΜΑ ζωής...
και ας μην το χαντακώσουμε στη β πρόταση των αναλυτικών προγραμμάτων. Το θέατρο δεν είναι παρασχολική δραστηριότητα που διανθίζει τις υπόλοιπες τέχνες. Διανθίζεται από όλες τις τέχνες, δεν τις διανθίζει. Δεν είναι σχολική γιορτή για φιλόδοξους δασκάλους και φιλολόγους. Είναι το μάθημα που αγαπήθηκε από τους μαθητές, είναι το όραμα των θεατρολόγων. Είναι το λίκνο του πολιτισμού.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο να σκεφτεί ότι υπάρχουν μαθητές που δεν θα πάνε ποτέ σε θεατρική παράσταση λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Ας παίξουν και ας δουν θέατρο μέσα στις τάξεις τους αν μη τι άλλο. Αφήστε τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν!

Ακολουθεί ένα μικρό "δείγμα γραφής" στο θεατρικό σανίδι από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείου Φλώρινας. Θα αναχαιτίσετε την πορεία των παιδιών αυτών, αλλά και των παιδιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας;Άρθρο με πληροφορίες από protothema.gr