Πρώτη η Αθήνα στη λίστα με τις πιο παρακμάζουσες πόλεις του κόσμου

Μια λίστα με τις 10 πόλεις του κόσμου που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την κρίση και κυριολεκτικά καταρρέουν δημοσίευσαν οι οικονομικοί αναλυτές του 24/7 Wall St. και την αναδημοσιεύει η Huffington Post και στην κορυφή της λίστας συναντούμε την Αθήνα που εμφανίζει τις πιο αρνητικές επιδόσεις.

Η λίστα καταρτίστηκε με βάση τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει το Brookings Institute Global Metro Monitor, το οποίο παρακολούθησε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο το διάστημα μεταξύ 2010 και 2011 και λαμβάνοντας υπόψη ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων (από το ποσοστό ανεργίας, μέχρι την αύξηση πληθυσμού, την μεταβολή εισοδήματος ανά πολίτη κ.ά.) εντόπισε ποιες πόλεις κατάφεραν να ξεπεράσουν την κρίση και ποιες πραγματικά τσακίστηκαν από αυτή.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι μόνες πόλεις που εμφανίζουν ανάπτυξη, είναι πόλεις που βρίσκονται σε Ασία και Αφρική και όχι σε Αμερική και Ευρώπη, όπου αντίθετα εμφανίζονται οι πόλεις με τις χειρότερες επιδόσεις.
Πρώτη η Αθήνα, ενώ την αποτυχημένη δεκάδα συμπληρώνουν 4 ισπανικές πόλεις (η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Βαλένθια και η Σεβίλη), δύο αμερικανικές (το Ρίτσμοντ και το Σακραμέντο), ενώ ακολουθούν η Λισαβόνα, το Δουβλίνο και η Νάπολι.

Μπορείτε να δείτε όλη την λίστα εδώ