Θέλουν να αυτοκτονήσουν γιατί δεν αποζημιώθηκαν!

Κινέζοι εργαζόμενοι απειλούν με μαζική αυτοκτονία

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Foxconn, του κινεζικού γίγαντα των ηλεκτρονικών που κατασκευάζει συσκευές για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple, απείλησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους γιατί δεν πληρώθηκαν όσα τους είχαν υποσχεθεί.


Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, στια αρχές Ιανουαρίου 300 υπάλληλοι απείλησαν να πηδήξουν από τη στέγη εργοστασίου που κατασκευάζει τα Xbox 360.

Οι εργάτες είχαν ζητήσει αύξηση την οποία η διοίκηση αρνήθηκε προτείνοντας αντίθετα είτε να συνεχίσουν να εργάζονται για τα ίδια χρήματα είτε να παρατηθούν και να αποζημιωθούν.

Όσοι επέλεξαν την παραίτηση δεν αποζημιώθηκαν και στις 2 Ιανουαρίου ανέβηκαν στην οροφή απειλώντας να αυτοκτονήσουν. Έμειναν αρκετές ώρες πριν τους μεταπείσουν.

Το περιστατικό ερευνά η Microsoft η οποία έχει παραχωρήσει την κατασκευή των παιχνιδοσυσκευών στη Foxconn όπως και πολλές άλλες εταιρείες για τα δικά τους προϊόντα.

Η εταιρεία που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους είχε γίνει γνωστή το 2010 για το κύμα αυτοκτονικών των εργατών της για λόγους που δεν διευκρινίζονταν. Οι εξοντωτικές συνθήκες των έγκλειστων σε κοιτώνες της εταιρείας χρηστών πιστεύεται ότι έφερε πολλούς στα όρια τους.


Άρθρο με πληροφορίες από το Βήμα