Ο Παπανδρέου δεν δίνει καθαρή λύση

Παραμένει πρόεδρος μέχρι τις εκλογές δημιουργώντας σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ

Πλήρης ήταν η επιβεβαίωση στο χθεσινό ρεπορτάζ του bloggers-tv για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δεν έκανε το θαρραλέο βήμα της
άμεσης αποχώρησης πριν από τις επερχόμενες εκλογές, προκρίνοντας μοντέλο μεταβατικής διαρχίας με τον ίδιο ως πρόεδρο & άλλο στέλεχος ως υποψήφιο πρωθυπουργό για τις επόμενες εκλογές.
Αντί λοιπόν να δώσει μία καθαρή λύση με την οποία θα έβγαζε το κόμμα του από την δύσκολη θέση του καταποντισμού στις ερχόμενες εκλογές, απαγκιστρώνεται στην θέση του προέδρου προβάλλοντας τον εαυτό του ως εγγυητή της ενότητας, δημιουργώντας έτσι μια πλήρη εσωκομματική σύγχυση που μόνο ενότητα δε θα φέρει στην δημοκρατική παράταξη.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα – δηλαδή αντίθετα με το καταστατικό του κόμματος - είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στη συνέχεια, μετά τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο, να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να συγκληθεί Συνέδριο εκλογικού προγράμματος ή Συνδιάσκεψη. Οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2012


Οργή στους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ για τον ελιγμό Παπανδρέου

Μόλις έγινε γνωστή η θέση Παπανδρέου για εκλογή του νέου προέδρου μετά τις εκλογές τα επιτελεία των κορυφαίων πήραν φωτιά. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και άλλα κορυφαία στελέχη έλεγαν σε συνεργάτες τους πως η λύση θα πρέπει να είναι καθαρή. Πως θα πρέπει να εκλεγεί τώρα και πρόεδρος και υποψήφιος πρωθυπουργός. Από τη βάση, σύμφωνα με το καταστατικό.Γιατί αν εκλεγεί υποψήφιος πρωθυπουργός και ο Γιώργος Παπανδρέου παραμείνει πρόεδρος όλοι θεωρούν δεδομένο ότι το σχήμα θα αποτύχει. Πως το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί.

Μέσα στη συνεδρίαση σκληρή ήταν η στάση των στελεχών. "Πρόεδρε πήγαινε εσύ στις εκλογές αν θες να είσαι πρόεδρος" του είπε η Τόνια Αντωνίου. "Καθαρές λύσεις" ζήτησαν ακόμη ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Γιάννης Μίχας κα.

Στη συνεδρίαση που συνεχίζεται τα αίματα έχουν ανάψει. "Δεν είμαστε ραγιάδες" διαμηνύουν μέλη του πολιτικού συμβουλίου, εννοώντας το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου για τους υπουργούς.

Η κα Αντωνίου σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σκεφτεί την παράταξη και γι’ αυτό πρέπει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα. Συμπλήρωσε, δε, πως αν επιμείνει να παραμείνει του ΠΑΣΟΚ θα ήταν καλύτερο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός. Η κα Αντωνίου μάλιστα εκτίμησε πως δεν θα είναι λίγοι οι βουλευτές εκείνοι που προβληματίζονται αν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι αν ο κ. Παπανδρέου παραμείνει πρόεδρος, ενώ έκανε γνωστό πως σε μια τέτοια περίπτωση η ίδια δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής.

Ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης εξαπέλυσε και αυτός τα βέλη του στον κ. Παπανδρέου: "Λειτουργήσατε ως δυνάστης και πρίγκιπας και σας έκανε κακό το άρθρο του αδελφού σας".

«Άρα είχε δίκιο ο αδελφός μου…»φέρεται να απάντησε ο κ. Παπανδρέου, εννοώντας προφανώς ότι αφού τον βλέπουν ως "πρίγκηπα", οι ίδιοι λειτουργούν ως "ραγιάδες".

"Ο αδερφός σας μίλησε σαν εκπρόσωπος δυναστείας και εσείς κυβερνήσατε το ΠΑΣΟΚ σαν απόλυτος κυρίαρχος" επισήμανε ο Νίκος Σαλαγιάννης, εννοώντας ότι τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου λειτουργούν σαν πρίγκηπες.

Τούτων δοθέντων όλοι αναμένουν τη δευτερολογία Παπανδρέου. Αν ο πρόεδρος του κόμματος επιμείνει όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και να μην επιμείνουν στη ψηφοφορία τα στελέχη που συμμετέχουν στο πολιτικό συμβούλιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα ακολουθήσουν αντιδράσεις των κορυφαίων. Και αίτημα για άμεση σύγκληση της ΚΟ και του εθνικού συμβουλίου.

Το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα βρίσκεται στην κυριολεξία στην κόψη του ξυραφιού:

-Βουλευτές δηλώνουν πως δε θα είναι υποψήφιοι αν μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου στη θέση του προέδρου.
-Και κορυφαία στελέχη αναζητούν άλλους δρόμους, μιλώντας ανοιχτά ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης.www.bloggers-tv.gr με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα