Αναζήτηση εργασίας ακόμα και από το facebook!

Φωνές απόγνωσης από τους νέους στο διαδίκτυο που δεν βρίσκουν δουλεία

Με την ανεργία στην Ελλάδα να έχει σκαρφαλώσει στο 18,2% και να μαστίζει κυρίως τις πιο παραγωγικές ηλικίες, οι νέοι πλέον προσπαθούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να βρουν δουλεία, επιστρατεύοντας ακόμα και το facebook.
Πολλοί άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να βρουν δουλειά, είτε απολύθηκαν πρόσφατα και έμειναν άνεργοι, δεν διστάζουν να ποστάρουν στα profiles τους είτε το βιογραφικό τους, είτε μια ηλεκτρονική αγγελία, στην οποία ζητούν δουλειά.
Εν καιρώ κρίσης, στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ευημερούν και οι ανοιχτές ομάδες, όπου μπορεί κανείς να βρει είτε άτομα που ψάχνουν δουλειά, είτε άτομα που την προσφέρουν.
Τη νέα αυτή τάση, επιβεβαιώνουν στον «Ελεύθερο Τύπο» και οι ίδιοι οι νέοι:
«Το Facebook το έκανα για πλάκα. Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να σκεφτώ ν’ αναρτήσω ακόμα και το βιογραφικό μου. Έχω απογοητευτεί. Με πνίγει πια αυτή η κατάσταση. Είναι θέμα επιβίωσης», λέει η Λία, 39 ετών.
Ο 21χρονος Γιώργος, έχει ποστάρει το βιογραφικό του σε ανοιχτή ομάδα ευρέσεως εργασίας, ζητά ο, τι δουλειά να΄ναι και τονίζει πως την έχει ανάγκη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η 21χρονη Σοφία, φοιτήτρια, η οποία έχει αναρτήσει σε ανοιχτή σελίδα τις πλήρεις δεξιότητες της οι οποίες αναφέρονται λεπτομερώς στο CV της. Και δεν είναι οι μόνοι.
Το Facebook, αριθμεί ήδη αρκετές σελίδες με χιλιάδες μέλη, στις οποίες οι χρήστες είτε προσφέρουν, είτε ψάχνουν δουλειά.
Μια απ΄αυτές είναι και η page «Προσφέρω Δουλειά-Ψάχνω Δουλειά», που μέχρι στιγμής, αριθμεί περίπου 3.000 μέλη!
www.bloggers-tv.gr με πληροφορίες από star.gr & Ελεύθερο Τύπο