Προφυλακιστέα και η αδελφή Γαβαλά για χρέη 1 εκατ. ευρώ


Προφυλακιστέα κρίθηκε η Παναγιώτα Γαβαλά, αδελφή τού επίσης προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, μετά την απολογία της στον ανακριτή για μη απόδοση ΦΠΑ. Σύλληψη στην Πάτρα για χρέη άνω του ενός εκατ. ευρώ.


Η κατηγορουμένη, εντεταλμένη σύμβουλος σε εταιρείες εσωτερικής διακόσμησης και εισαγωγής ρούχων, παρουσιάστηκε στην οικονομική αστυνομία, καθώς τη σύλληψή της είχε ζητήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση του 60χρονου επιχειρηματία, για βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο, που φθάνουν τα 7,7 εκατομμύρια ευρώ (πλημμέλημα).

Σε βάρος της Παναγιώτας Γαβαλά ασκήθηκε ποινική δίωξη και για μη καταβολή ΦΠΑ, ποσού 146.000 ευρώ, αδίκημα κακουργηματικού βαθμού.

Η ίδια υποστηρίζει, όπως και ο αδελφός της, πως έχει ήδη κάνει ρύθμιση για την καταβολή του χρέους από τον ΦΠΑ και έχει καταβάλει την πρώτη δόση, που αφορά ποσό 40.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν νομικοί, η προφυλάκιση δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς η υπόθεση του χρέους είχε ήδη φθάσει στην ανάκριση, όταν έγινε η ρύθμιση και έτσι βάσει του νόμου η οφειλή θα έπρεπε να εξοφληθεί με εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του ποσού.