Συμφώνησαν σε όλες τις περικοπές για το μνημόνιο 2

Δεν άφησαν περικοπή για περικοπή χωρίς να συμφωνήσουν

Μετά από μια σύσκεψη - μαμούθ του πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, φαίνεται πως έκλεισαν όλα τα θέματα προς διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα μόνα κενά σημεία αφορούν στις μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις.


Αυτό προέκυψε και από την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου που σημειώνει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα εκτός από ένα σημείο και για αυτό το λόγο έφτασε και η τρόικα μετά τα μεσάνυχτα στο Μαξίμου, προκειμένου να διαπραγματευτούν το συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εξεδόθη και νέα ανακοίνωση με την προσθήκη ότι ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις, κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Καρατζαφέρης επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε τον διαχωρισμό της θέσης του, χωρίς κανείς να ξέρει προς το παρόν εάν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το οικονομικό πρόγραμμα, και συμφώνησαν σε όλα, εκτός απο ένα.

Αυτό, το οποίο δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χρήζει επεξεργασίας και συζήτησης, κάτι που προγραμματίστηκε για μετά το Eurogroup, που θα γίνει αύριο το βράδυ.
Πληροφορίες θέλουν, βέβαια, τον Ευ. Βενιζέλο να φεύγει αύριο έχοντας μαζί του το πλήρες κείμενο.
Η τρόικα επέστρεψε γιατί οι τρείς αρχηγοί ήταν κάθετοι στην άρνησή τους για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.