Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., «μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν συγκυβέρνηση και τρόικα» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους με την οποία καλούν σε μαζική λαϊκή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
Σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Με κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία αντιδρούν τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς και οι συνδικαλιστικοί φορείς στις διαβουλεύσεις και τις επικείμενες συμφωνίες της κυβέρνησης Παπαδήμου με την τρόικα, εκτιμώντας ότι οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του , ενώ το ΚΚΕ καλεί την ίδια ώρα και ημέρα «τους εργαζόμενους να ενώσουν του φωνή τους μαζί του» με συγκεντρώσεις στην Ομόνοια (στην Αθήνα) και στο Άγαλμα του Βενιζέλου (στη Θεσσαλονίκη).

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία για αύριο, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική.

«Παρά τις θυσίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδεκτό πως η πολιτική που έχει ακολουθηθεί είναι λανθασμένη, εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα» δηλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Πηγή: τα ΝΕΑonline