24ωρη απεργία σήμερα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Λουκέτο» βάζει σήμερα Τρίτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα νέα επώδυνα μέτρα.


Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στις 10:30 καλεί η ΟΛΜΕ τους καθηγητές σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα κινηθούν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, οι συρμοί των τριών μέσων θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.