3η συνεχής δημοσκόπηση με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Ο Καρατζαφέρης το παίζει "νεοφιλελεύθερος" & το ιδεολογικό του κενό "καλύπτεται" από το κόμμα του Μιχαλολιάκου...

Μια νέα πολιτική κατάσταση φαίνεται να παγιώνεται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό σύμφωνα και με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό του καναλιού Σκάι.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με ποσοστό 31% το οποίο όμως δεν είναι ικανό να της δώσει αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα, η δημοσκοπική «κατρακύλα» του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τέλος με την δημοσκόπηση να το κατατάσσει στη 5η θέση με ποσοστό μόλις 8%. Η κούρσα ανόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς συνεχίζεται και φτάνει το 18% δίνοντάς της την 2η θέση στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12,5% και 12% ο ΣΥΡΙΖΑ. Οριακά εντός βουλής οι οικολόγοι και οριακά εκτός το κόμμα της Μπακογιάννη.

Αργά και σταθερά πέφτουν τα ποσοστά του ΛΑΟΣ το οποίο πλέον με δυσκολία συγκεντρώνει 5% ενώ το πιο αξιοσημείωτο ίσως από τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι ότι στη Βουλή φαίνεται να εισέρχεται με ποσοστό 3% και η Χρυσή Αυγή ευνοούμενη από την ιδεολογική μετατόπιση του ΛΑΟΣ και τον αυξανόμενο φόβο των πολιτών για την οικονομία και το μεταναστευτικό ζήτημα. Μάλιστα, αυτή είναι η 3η συνεχής δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δείχνοντας το εθνικιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου στην ελληνική Βουλή.

Όσον αφορά στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.




Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, δηλαδή 9 στους 10, είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.



Μοιρασμένες είναι οι αρνητικές (48%) και θετικές (46%) για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημειώνεται ότι στο Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο ήταν 60%. και Θετική για το 46%. Τον Δεκέμβρη οι θετικές γνώμες ήταν 60%.



Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.

Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται.



Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.



Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα, αντίθετα με το 15% μάλλον καλύτερα.



Τέλος, το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41 θετική. Ένα μήνα πριν τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.