Πάνω από 400 νεκροί στην Ευρώπη από το πολικό ψύχος


Το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη το τελευταίο δεκαήμερο έχει προκαλέσει νέα θύματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο από υποθερμία σε τουλάχιστον 360, δίχως να υπολογίζονται τα θύματα από τους ολισθηρούς δρόμους, τις ελαττωματικές σόμπες και τις πλημμύρες,
που οφείλονται στην τήξη του χιονιού.

Οι ανατολικές περιοχές της Γηραιές Ηπείρου έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα, με την Ουκρανία να καταγράφει 135 θανάτους, ενώ στην Πολωνία ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε στους 62 - στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν άστεγοι, συχνά σε κατάσταση μέθης.

Στη γειτονική Λιθουανία 12 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 23 νεκρούς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες διάσωσης.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 18, μετά την ανακάλυψη ενός αστέγου που πέθανε από υποθερμία χθες στο Μπρνο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το ψύχος στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, ενώ περίπου 50 χρειάσθηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων, ή δηλητηριάσεων από αναθυμιάσεις ελαττωματικής σόμπας.

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία. Το τελευταίο θύμα είναι ένας οδηγός φορτηγού 64 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του πιθανότατα από καρδιακή προσβολή μέσα στο φορτηγό του, έξω από την πόλη Αβετσάνο της κεντρικής Ιταλίας. Επιπλέον τρεις άστεγοι πέθαναν στην Ρώμη, λόγω του κύματος ψύχους και του χιονιού


Άρθρο με πληροφορίες από Real.gr