Έκτακτο: Μακελειό με 73 νεκρούς σε γήπεδο της Αιγύπτου

Φωτιές και χάος στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ
Μία από τις μεγαλύτερες αιματοχυσίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που φτάνουν από την Αίγυπτο σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα. Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οπαδοί της Αλ Μασρί, αμέσως μετά το
3-1 επί της Αλ Αχλί, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια και ακολούθησαν πρωτοφανή επεισόδια, αφού επιτέθηκαν σε αντίπαλους παίκτες και φιλάθλους.

Ο αριθμός των νεκρών, όπως μεταδίδει το «Αλ Τζαζίρα» ξεπερνά τους 70, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 200, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε επίσημα από τις αρχές της πόλης Πορτ Σαΐντ που φιλοξένησε τον αγώνα.

Υπάρχει παρελθόν αντιπαλότητας μεταξύ των δύο ομάδων και οι οπαδοί της γηπεδούχου αρχικά επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της Αλ Αχλί και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το πέταλο των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα ασφυξίας ή χτυπημάτων στο κεφάλι.

Πολλά από τα θύματα φαίνεται πως είναι αστυνομικοί που προσπάθησαν να σταματήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Δείτε το βίντεοΆρθρο με πληροφορίες από Έθνος / Sport-fm  / Youtube