Από σήμερα, κάποια παραμύθια γίνονται αληθινά!

Έκθεση Graphic Novels Are True
Κίτρινες μορφές κοριτσιών με αινιγματικό βλέμμα. Ανθρωπόμορφα σουρεαλιστικά πλάσματα με άκρως σαρκαστικό χιούμορ. Γοργόνες συνοδευόμενες από πειρατές.

Αναστατωμένοι πανκ, περιτριγυρισμένοι από μπάλες μπάσκετ και ψαλίδια. Εικόνες που έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα με χρώμα στους δρόμους της Αθήνας και του Λονδίνου· παραστάσεις που φαντάζουν εξωπραγματικές, αλλά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Η έκθεση Graphic Novels Are True εξετάζει την φύση της δουλειάς των b., Ian Stevenson, Dreyk the Pirate και Cacao Rocks, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κύριο πεδίο δράσης τους.

Ο τίτλος της έκθεσης θέτει δεδομένη την αλήθεια των παραστάσεων που αφηγούνται τα έργα τους, ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει τη διευρυμένη αισθητική και νοηματική τους διάσταση, προϊδεάζοντας τον θεατή για το περιεχόμενο.

Τα έργα που δημιουργούν οι τέσσερις public artists αφηγούνται μια ιστορία, αφορούν κάποιο πραγματικό γεγονός, σημαντικό ή ασήμαντο, συνηθισμένο ή ασυνήθιστο,ευχάριστο ή δυσάρεστο. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες εντάσσονται τα στοιχεία καθημερινότητας που απασχόλησαν και ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες, απέχουν αισθητά από οποιοδήποτε αρνητικό στοιχείο έχει αναπαραχθεί μαζικά από τα μέσα ενημέρωσης.

Απομακρυνόμενοι από τα κορεσμένα από την επανάληψη, μεγεθυσμένα θέματα, οι b., Ian Stevenson, Dreyk the Pirate και Cacao Rocks, εστιάζουν σε σημαντικές και απλές έννοιες.

H έκθεση αυτή διερευνά την οπτική γωνία, από την οποία οι τέσσερις καλλιτέχνες αντιλαμβάνονται και αφομοιώνουν την πραγματικότητα, η οποία συχνά εμπεριέχει αντιφατικά στοιχεία καθημερινότητας.


Σίνα 54, Αθήνα 106 72. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 12.00 – 20.00. Σάββατο, 11.00 – 14.00.

Πληροφορίες: Τ./Φ.: 211 4013 877 | info@k-art.gr | www.k-art.gr | info@studio-four.org | www.studio-four.org



Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ.

Διάρκεια: 09.02.12 - 10.03.12