Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι άνεργοι

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Και επίσημα 

Ρεκόρ χτύπησε η ανεργία το Νοέμβριο στην Ελλάδα. Το όριο του ενός εκατομμυρίου ανέργων  ξεπεράστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά. Ένας δείκτης που δεν επαινεί καθόλου το έργο των κυβερνώντων.




Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνεργοι στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2011 είναι 1.029.587. Αριθμός πρωτοφανής, αριθμός που δείχνει την ένδεια της ελληνικής οικονομίας και το "βαρύ κουπί" που κουβαλούν τα ελληνικά νοικοκυριά. 

Αν από τα 11 εκατομμύρια που ζουν σε αυτή τη χώρα με το φωτάκι του IMF από έξω, εξαιρείς τους μαθητές, τους φοιτητές, τα κάτω των έξι ετών παιδιά, τις ασχολούμενες με τα οικιακά γυναίκες και τους συνταξιούχους και από πάνω βρίσκεις κι ένα εκατομμύριο ανθρώπους ανέργους, τότε καταλαβαίνεις πόσο λίγοι είναι αυτοί που εργάζονται.

Ένα άλλο αριθμητικό όριο που ξεπέρασε η ανεργία είναι το 20%. Ο δείκτης πλέον έφτασε 20.9% και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει. Όλοι μας ελπίζουμε σε ένα τέλος της κατάστασης αυτής, αλλά το θέμα είναι να κάνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση και η χειροκίνητη πολιτική ηγεσία.