Πέφτουν οι μισθοί....

του Μιχάλη Ταστσόγλου

Επιμένει η Τρόικα

25% μείωση του μισθολογικού κόστους. Αυτό είναι το μέτρο που επιβάλλει η Τρόικα. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ στη συνάντησή τους. Η ευθύνη τώρα είναι του κυρίου Παπαδήμου και του "τριπόδου" των κομμάτων που τον στηρίζει.




Μετά τη συνάντησή τους, οι συνδικαλιστές απέστειλαν στην κυβέρνηση επιστολή με την οποία γνωστοποίησαν τις προθέσεις τους.  Θεωρούν ότι η μείωση των μισθών δε συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφώνησαν πως τα δώρα δεν πρέπει να κοπούν και ότι το όριο του κατώτατου μισθού δεν πρέπει να μειωθεί περαιτέρω. Διευκρινίζουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη αναβάλλεται σταθερά από συγκεκριμένους θεσμούς που δρουν ανασταλτικά: τη γραφειοκρατία, τον κρατισμό, τη διαφθορά κι ένα φορολογικό σύστημα που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Παράλληλα, τόνισαν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις των οποίων η βιωσιμότητα αμφισβητείται.




Παρόλα αυτά, η Τρόικα δε δείχνει να "συγκινείται". Συνεχίζει να επιτάσσει ρυθμίσεις οι οποίες βολεύουν μόνο τους πιστωτές και εξοστρακίζουν την κατεύθυνση της οικονομίας προς το κοινωνικό όφελος.