Η Λούκα Κατσέλη υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


«Θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ»

Στα χνάρια του συζύγου της κ. Γεράσιμου Αρσένη ο οποίος και εκείνος είχε διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ φάινεται ότι βαδίζει και η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου κα. Λούκα Κατσέλη

Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου την ανακοίνωσε σήμερα το πρωί από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ». Ως προϋπόθεση όμως έθεσε η υποψηφιότητά της να είναι συντεταγμένη με όσους έχουν την ίδια αντίληψη μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Η πρώην υπουργός ζήτησε να μην κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους πριν να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή και επικαλέστηκε τη δέσμευση του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε ότι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η συνολική επίπτωση των μέτρων είναι τεράστια και ότι τα πρόσθετα μέτρα δε θα είναι αποτελεσματικά γιατί θα εμβαθύνουν την ύφεση. Η βουλευτής ζήτησε πριν να πάνε τα μέτρα στη Βουλή προς ψήφιση, οι βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν τι μέτρα θα είναι αυτά.

Η κυρία Κατσέλη, αναφερόμενη στις πιέσεις της Τρόικα για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος η Τρόικα να θεσμοθετεί μέτρα στον ιδιωτικό τομέα και οι εταίροι πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Πάντως, εκτίμησε ότι ο 13ος και 14ος μισθός και ο κατώτατος μισθός δεν θα πάνε στη Βουλή. Αν έρθουν θα δεν περάσουν εύκολα, συμπλήρωσε.