Ξαφνικό κλείσιμο του ραδιοφώνου της εκκλησίας

Μία ανθοδέσμη με 20 τουλίπες στα χρώματα του έρωτα, με παράδοση εντός Αττικής, από το Ανθοπωλείο Ανθέμιον
 
ςΑναβρασμός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας, μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να διακόψει τη λειτουργία του, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εφαρμοστεί η απόφαση, ωστόσο ένα "περίεργο" περιστατικό την Τετάρτη, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Όπως αναφέρει το amen.gr, το ραδιόφωνο της εκκλησίας σίγησε για μερικά λεπτά, χωρίς κανείς να γνωρίζει την αιτία.
Μετά την ολιγόλεπτη σιγή του, περίπου στις 2 το μεσημέρι, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισε και πάλι να εκπέμπει, ωστόσο ακολούθησε νέα διακοπή.
Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μονή Πετράκη, αιτώντας να τους επιτραπεί η είσοδος, ενώ εργαζόμενος που βρισκόταν εντός του χώρου φώναζε πως έχουμε χούντα.Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο η Αστυνομία, με τους εργαζομένους να απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος και να τους επιτραπεί η είσοδος στη Μονή.
Νωρίτερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του σταθμού, αναφέροντας ότι δεν εμφανίστηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση.
"Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να συνεχίσει τη λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής του σήματός του" αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ολόκληρο το ανακοινωθέν της ΔΙΣ
Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Κατόπιν των αιτημάτων των πληγεισών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Ξάνθης, η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στην Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» να αποσταλούν τρόφιμα (ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά, νερό) κλινοσκεπάσματα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρισιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων. Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού.
Τέλος, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό.