Άγριος καβγάς Βενιζέλου - Σαμαρά


Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν χτες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή για το επεισόδιο μεταξύ των δύο πολιτικών ήταν η διαφωνία τους σχετικά με το ποιός , η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, διαπραγματεύτηκε πραγματικά τους όρους της τρόικας.


Στενοί συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μιλούν για κινήσεις μικροπολιτικής από τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα τον κατηγορούν ότι χθες «αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με την τρόικα και πήγε για ύπνο»!
«Δε μας έδωσε ούτε καν μια αντιπρόταση» έλεγαν αναφερόμενοι στο βέτο του για την μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Ο ΚΑΥΓΑΣ

Ο άγριος καβγάς του προέδρου της ΝΔ με τον υπουργό Οικονομικών έγινε μέσα στην σύσκεψη, με τον Λουκά Παπαδήμο να παρεμβαίνει, διώχνοντας από την αίθουσα τον κ. Βενιζέλο.

Με την προεκλογική περίοδο κάπου στο... βάθος, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος ακονίζουν τα... μαχαίρια τους. Το έκαναν ακόμη και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο υπουργός Οικονομικών μπήκε στη σύσκεψη υπό τον Λουκά Παπαδήμο για να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για τα μέτρα και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να δώσει διευκρινίσεις για διάφορα ζητήματα.

«Με τις έμμονες σου στις συντάξεις, βάζεις τη χώρα στη χρεοκοπία» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για να λάβει μια οργισμένη απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που κάνεις δε μπορούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει. Τι είναι αυτά που κάνεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάπου εκεί και ενώ ήταν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς, παρενέβη ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να φύγει από την αίθουσα. «Κύριε αντιπρόεδρε, σας παρακαλώ, αφήστε μας μόνους» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος, «σβήνοντας» έτσι τη φωτιά που παραλίγο να βάλει μπουρλότο στη σύσκεψη!