Ο σκοτωμός γίνεται για το μπαγιόκο

του Κώστα Καίσαρη

Βγήκαν τα μαχαίρια

Βάλτε τώρα που γυρίζει. Σαν τους πάλαι ποτέ παπατζήδες της οδού Αθηνάς. Ποιος θα προλάβει πρώτος ν' αρπάξει τον άλλον.






Ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυµπιακός; Δευτέρα βράδυ µίλαγε σ' ένα κανάλι µε ποσοστό όσο παίρνει το κόµµα των κυνηγών στις εκλογές ο Σάββας Θεοδωρίδης. Αµέσως από τον Παναθηναϊκό βάλανε τον Βασίλη Κωνσταντίνου να πάρει τηλέφωνο και να κάνει παρέµβαση. Μην τυχόν και κερδίσει τις εντυπώσεις ο Ολυµπιακός. Και να τσακώνονται κοντά στα 150 χρόνια και οι δύο µαζί σαν τα κοκόρια.

Στον Ολυµπιακό, πάντως, το ξεκαθάρισαν: «Γερουλάνος, Παπουτσής, Μπιτσαξής είναι εχθροί µας». Ο Γερουλάνος επειδή έστειλε στη Βουλή το αθλητικό νοµοσχέδιο-Τσάκα και οι άλλοι δύο επειδή δεν τηρούν το πενήντα - πενήντα στις µετακινήσεις των οπαδών. Με το ακράδαντο επιχείρηµα ότι ο Μαρινάκης είναι ο µοναδικός µεγάλος επενδυτής στο ποδόσφαιρο κι όχι διορισµένος ή περαστικός σαν κάτι άλλους.

Στον Παναθηναϊκό διαρρέουν ότι ο Ολυµπιακός «έφαγε» τον Βασάρα κι έβαλε τον Δούρο, που είναι δικός του. Στον Ολυµπιακό βλέπουνε φαντάσµατα για το βίντεο µε τον Τοροσίδη στην Ξάνθη. Δάκτυλο της ΕΡΤ που έχει άκρες ο Γόντικας σαν πρώην στέλεχός της. Στον Παναθηναϊκό σκούζουνε ότι πρέπει να τιµωρηθεί ο Τοροσίδης, όταν κανένας δεν έχει γράψει τίποτα στο φύλλο αγώνα. Ο Μαρινάκης ως αφεντικό είχε εν όψει του µατς της Τούµπας συναντήσεις µε Ιµπαγάσα - Μοντέστο και στη συνέχεια µε τον Τζιµπούρ.

Ο Γόντικας στην κοπή της πίτας είχε τετ α τετ µε Κουίνσι - Λέτο και µε Χριστοδουλόπουλο - Νίνη. Κορόιδο πιάστηκε όµως. Κανένας από αυτούς δεν θα παίξει αύριο στη Λιβαδειά. Σε Καρνέζη, Κατσουράνη, Τοτσέ έπρεπε να µιλήσει. Αµα είσαι υπάλληλος όµως δεν ξέρεις να ασκείς σωστά τα καθήκοντα του προέδρου όπως ο Βαγγέλης. Κάθε αγωνιστική µετράνε µε το υποδεκάµετρο τα οφσάιντ. Ο Γόντικας µιλάει αέρα πατέρα για φιλικά παιχνίδια, χωρίς να υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας να του τραβήξει τ' αυτί.

Κι αφού κανείς δεν τον φωνάζει σε απολογία να τον τιµωρήσει, το παίρνει απάνω του ο Βαγγέλης. Μπουκάρει στη Σουπερλίγκα και τα κάνει όλα λίµπα. Οπου δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, υπάρχει αυτοδικία. Για άνιση µεταχείριση µιλάει ο Παναθηναϊκός σε σχέση µε το µατς αύριο Σάββατο στη Λιβαδειά. Στα ξαφνικά η Σουπερλίγκα ανέβαλε το µατς του Λεβαδειακού στην Τρίπολη, που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη.

Με το επιχείρηµα ότι, αν παίζουν συνέχεια δύο φορές την εβδοµάδα Λεβαδειακός και Δόξα, θα σκάσουνε οι ποδοσφαιριστές. Σωστό. Πριν όµως από το µατς µε τον Παναθηναϊκό βρήκανε να ξεκουράσουνε τον Λεβαδειακό του πονηρόβλαχου του Κοµπότη, που είναι κώλος και βρακί µε το λιµάνι; Πράγµατι, δεν βρίσκεις άκρη. Δεν βρίσκεις άκρη σε µια 100% αρρωστηµένη κατάσταση, όπου ο καθένας από τους δύο θεωρεί ότι όλα είναι στηµένα εις βάρος του.

Στον Ολυµπιακό να κυνηγάνε το φάντασµα του Παπουτσή και στον Παναθηναϊκό το φάντασµα του Δούρου. Αρρώστια και αηδία. Κι όχι βέβαια για το ονόρε ή τη φανέλα. Ο σκοτωµός γίνεται για το µπαγιόκο. Για το µπαµπάκι που λένε στην Πτολεµαΐδα. Για τα 20+ εκατοµµύρια γιούρο του Τσάµπιονς Λιγκ. Τα λεφτά είναι πίσω από τα οφσάιντ, τα πέναλτι, τους Κωνσταντινέους και τους Μπιτσαξήδες. Χαίρετε.

Τα πράγµατα θα είναι χειρότερα ή πολύ χειρότερα ή πάρα πολύ χειρότερα.
-Γιάννης Πρετεντέρης. 

 Καλύτερη από του Παναθηναϊκού η πορεί ατου Πανιωνίου

Η κουβέντα για τον Παναθηναϊκό έχει να κάνει µε το γεγονός ότι η οµάδα τα καταφέρνει µόνη της. Χωρίς αφεντικό, χωρίς διοίκηση, χωρίς λεφτά, χωρίς µεταγραφές. Μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές κι ο προπονητής. Αν γυρίσεις το χρόνο πίσω, τότε µε το νταµπλ, τόµοι εγκυκλοπαίδειας είχανε γραφτεί για τον Πατέρα.

Τον µάγκα και νταή πρόεδρο που ήτανε µέρα νύχτα δίπλα στην οµάδα. Τον άνθρωπο που είχε νικήσει Κόκκαλη και Γκαγκάτση. Εστω κι αν γι' αυτό είχανε χρειαστεί 150 εκατοµµύρια ευρώ στα δύο χρόνια. Ιδού, λοιπόν, πώς καταρρίπτονται οι µύθοι. Ιδού πώς µπορούνε να πάρουνε πρωτάθληµα και οι ανύπαρκτοι, όπως λέει ο Σάββας.

Και δεν είναι µόνο το παράδειγµα του Παναθηναϊκού σχετικά µε τους ποδοσφαιρικούς µύθους. Πέρυσι καλύτερος προπονητής της σεζόν κόντεψε να βγει ο Λεµονής. Για το θαύµα που έκανε στο δεύτερο γύρο να σώσει τον Πανιώνιο. Και φεύγει φέτος κι έρχεται ο Μάντζιος. Χωρίς διοίκηση, µ' έναν Τσάβαλο πρόεδρο, χωρίς λεφτά και το κυριότερο χωρίς ποδοσφαιριστές.

Οχι Μήτρογλου δεν έχει, που καθάριζε πέρυσι, και Εστογιανόφ, αλλά ούτε καν Τσότσαλιτς, Ριέρα και αρκετούς άλλους. Με παιδάκια παίζει, παίρνει νίκες και βαθµούς κι έχει φτάσει στους 22 πόντους. Δέκα παραπάνω από τη γραµµή του υποβιβασµού. Τηρουµένων των αναλογιών, η πορεία του Πανιώνιου είναι ακόµα καλύτερη απ' αυτήν του Παναθηναϊκού. Κι όχι ότι ο Μάντζιος έγινε προπονηταράς. Είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοιο που όλα γίνονται. Με παιδάκια παίζει, παίρνει νίκες και βαθµούς κι έχει φτάσει στους 22 πόντους. Δέκα παραπάνω από τη γραµµή του υποβιβασµού

Η θέση του κόσµου είναι στην εξέδρα 

ΑΝ ακούστηκε µια σωστή κουβέντα στην ΑΕΚ όλες αυτές τις ηµέρες, την είπε ο Ντέµης. Σχετικά δηλαδή µε το ενδεχόµενο να βρεθεί ο λαός στην εξουσία α λα ΠΑΟΚ. Να πάρει δηλαδή στα χέρια του την οµάδα ο κόσµος. Είπε, λοιπόν, ο κοντός: «Διαφωνώ ότι η λύση είναι ο κόσµος. Ο κόσµος είναι µόνο για τα διαρκείας». Κι έτσι είναι.

Κατ' αρχάς, όταν λέµε κόσµος στο ποδόσφαιρο, εννιά φορές στις δέκα εννοούµε τους οργανωµένους. Αυτοί είναι, άλλωστε, που θέλουνε και κάνουνε το κουµάντο. Οπως γίνεται τώρα στον Αρη µε τον «Super 3», που ανεβοκατεβάζει προέδρους. Αν, λοιπόν, κάνει κουµάντο σε µια οµάδα ο κόσµος, θα έχει γνώµη και άποψη σε όλα.

Στον προπονητή, στις µεταγραφές. Κι όταν οι οργανωµένοι είναι έτσι ή αλλιώς κακοµαθηµένοι, αν έχουνε και επίσηµα θεσµικό ρόλο, οι αποφάσεις θα παίρνονται µέσω λαϊκών δικαστηρίων. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις σχέσεις του Ντέµη µε την Original, αυτό που είπε είναι σωστό. Η θέση του κόσµου είναι στην εξέδρα. Δεν είναι στη διοίκηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ Μήπως το φλουρί στην πίτα του Παναθηναϊκού το στήσανε να πάει στην οµάδα επειδή, αν έπεφτε σε ποδοσφαιριστές, δεν έχουν λεφτά να τους δώσουνε;

πηγή: Goal news