Συνέδριο «Επιχειρήσεις και social media»

«Επιχειρήσεις και social media: Πού θα πάει αυτή η σχέση;»

Για 3η συνεχόμενη φορά, το Ινστιτούτο Επικοινωνίας διοργάνωσε Συνέδριο με θέμα «Επιχειρήσεις και social media: Πού θα πάει αυτή η σχέση;» στο Μουσείο Μπενάκη.


Το συνέδριο για τα Social Media ήταν αφιερωμένο στις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τη στάση τους απέναντι στα νέα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στόχος του Συνεδρίου ήταν να συνεχιστεί σε βάθος η συζήτηση για τα Social Media και τις επιπτώσεις που έχουν στην αγορά, στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και εν τέλει στη ζωή μας.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα ευρήματα δύο μεγάλων ad hoc ερευνών που έγιναν για τα social media στην Ελλάδα.
Η πρώτη έρευνα, είναι ποιοτική (in depth interviews) και αποτυπώνει τη στάση και τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων για τα Social Media.
Η δεύτερη έρευνα είναι ποσοτική, συνέχεια της έρευνας του 2010, απεικονίζει την ανανεωμένο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο πεδίο των Social Media αλλά και τη στάση και τη συμμετοχή των στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων.
Το συνέδριο και οι έρευνες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τις έρευνες πραγματοποιεί η MRB Hellas.