"Με συλλαμβάνουν": η νέα εφαρμογή για μετανάστες!


Εφαρμογή «Με συλλαμβάνουν» για μετανάστεςΓιατί οι μετανάστες στην Αμερική κυκλοφορούν με...smartphone

Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μπαίνει στην υπηρεσία υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων. Πριν ένα χρόνο η πολιτεία της Αριζόνα πέρασε ένα πολύ σκληρό νόμο
σύμφωνα με τον οποίο είναι ποινικό αδίκημα ένας μετανάστης να κυκλοφορεί χωρίς να έχει επάνω του τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα.
Έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τώρα είναι 4 με 9 φορές πιο πιθανό να σταματήσει η αστυνομία στο δρόμο κάποιον Λατίνο απ’ ό,τι κάποιο μη Λατίνο, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες συγγενών ανθρώπων που κρατήθηκαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν χωρίς καμιά ειδοποίηση.
Προγραμματιστές τώρα προσπαθούν να κάνουν κάτι για αυτό αναπτύσσοντας μια εφαρμογή με τίτλο «eAPP» (Emergency Alert and Personal Protection App) δηλαδή μια «εφαρμογή επείγουσας ειδοποίησης και προσωπικής προστασίας» σε ελεύθερη μετάφραση.
Όπως αναφέρει το New America Media  η συγκεκριμένη εφαρμογή που αναπτύσσει η οργάνωση Arizona Employers for Immigration Reform θα επιτρέπει στους χρήστες της να ειδοποιούν την οικογένεια, τους φίλους, τους δικηγόρους αλλά ακόμα και το προξενείο τους στην περίπτωση που τους σταματήσει στο δρόμο η αστυνομία ή όταν αντιμετωπίζουν μια επείγουσα κατάσταση που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή τα πολιτικά τους δικαιώματα.
Με το πάτημα ενός κουμπιού η εφαρμογή θα στέλνει μήνυμα σε προεπιλεγμένους παραλήπτες με πληροφορίες για τον εντοπισμό της θέσης του ανθρώπου χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS, την ημερομηνία και ώρα του περιστατικού. Θα παρέχει επίσης τη δυνατότητα ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης, κάτι που διαθέτουν όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας βέβαια, αλλά θα προχωρεί ένα βήμα περισσότερο αποθηκεύοντας τα αντίστοιχα αρχεία κατευθείαν στο ίντερνετ απ’ όπου για παράδειγμα θα μπορούν να τα κατεβάσουν οι δικηγόροι.
Επιπλέον θα μπορεί να παρέχει και κοινές νομικές συμβουλές στα αγγλικά και τα ισπανικά, ενημερώνοντας τον μετανάστη για τα δικαιώματα του, βοηθώντας τον έτσι να πάρει γρήγορες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές.
Η εφαρμογή είναι παρόμοια με την εφαρμογή «I’m Getting Arrested» που αναπτύχθηκε πρόσφατα ως απάντηση στις συλλήψεις μελών του κινήματος «Occupy Wall Street» και αν όλα πάνε καλά αναμένεται να είναι έτοιμη έως τον Ιούλιο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.