Ο ΛΑΟΣ θέλει celebrities

 της Νίκης Ρωμανού

 Κινήσεις ελπίδας ή απελπισίας;

Βαΐτσης Αποστολάτος, Έφη Σαρρή, Γιώργος Ανατολάκης, Γιάννης Παπαμιχαήλ, Ηλίας Ψινάκης, παπα Τσάκαλος, προσεχώς και Νίκος Καρβέλας; Από καλοκαιρινή πρεμιέρα στο Δελφινάριο μέχρι σε πάνελ μεσημεριανής εκπομπής και από προεκλογική συγκέντρωση μέχρι στα έδρανα της Βουλής, οι εκδοχές για το που θα μπορούσες να πετύχεις όλους αυτούς του επώνυμους μαζεμένους είναι πολλές. Η λεζάντα, ωστόσο, είναι σίγουρα μία: «Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη».


Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά οι εκλογές πλησιάζουν. Κάπου εκεί, λίγο μετά το Πάσχα, πάνω που θα προσπαθούμε να χωνέψουμε το σουβλιστό αρνί, θα ξεκινήσουν οι προεκλογικές τυμπανοκρουσίες. Ναι, οκ το φετινό πανηγύρι θα είναι πιο λιτό μιας και πλέον, «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» ωστόσο το γνωστό overdose από δηλώσεις, αντιπαραθέσεις και άλλες γνωστά πολιτικά κόλπα με φόντο την κάλπη θα το πάθουμε.

Προτού, όμως, έρθει η αποφράδα εκείνη η ώρα του προεκλογικού πυρετού, έχει φροντίσει να σύρει πρώτος τον χορό των εντυπώσεων ο ένας και μοναδικός Πρόεδρος. Μα ποιος άλλος; Ο πληθωρικός αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. Μόνο αυτός ξέρει να περιθάλπει κάτω από τις φτερούγες του καραμπινάτου δεξιού κόμματός του επώνυμους θιασώτες του εγχώριου αλαφροΐσκιωτου star system.

 Πρόσφατο παράδειγμα, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ. Άφαντος για καιρό από τα gossip περιοδικά, ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ είπε να κάνει δυναμικό comeback μοστράροντας το διάσημο επίθετό του στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών.

 Δεν είναι όμως μόνο ο «Γιαννάκης», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσε η μητέρα του, που πρόσφατα μας έκανε γνωστό ότι αρέσκεται και αυτός στην καραμέλα «πίστη και όραμα» για την δεινοπαθούσα αυτή πατρίδα.

 Περίφημη μεταγραφή του ΛΑ.Ο.Σ., οφείλουμε να ομολογήσουμε, είναι και αυτή του παπα Τσάκαλου ο οποίος προσχώρησε στο κόμμα τον περασμένο Σεπτέμβριο για το υπόλοιπο Αττικής με την αναγνωριστική ατάκα: «Έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα έναν αρχηγό σαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη που είναι ο Τσάβες των Βαλκανίων, που πραγματικά αγωνίζεται και προμαχεί για τα δίκαια του λαού και του Έθνους». 

Για την ιστορία, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει παράδοση στην συστράτευση επωνύμων. Από το γενέθλιο έτος του, το 2000, μέχρι σήμερα, η «στρατιά» των celebrities που έχει δώσει προεκλογικές μάχες με έδρα τα γραφεία στην Καλλιρρόης αποτελείται από τον σεξολόγο Βαΐτση Αποστολάτο, την τραγουδίστρια Έφη Σαρρή, τον πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη και τον μάνατζερ Ηλία Ψινάκη.

 Αυτούς είδε και ζήλεψε ο Νίκος Καρβέλας ο οποίος ενδέχεται να είναι η επόμενη γερή μεταγραφή του κόμματος. Μετά από τις δηλώσεις του υπέρ της οπλοχρησίας ως μέσο προστασίας από τους «αποθρασυμένους αλλοδαπούς», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε άρθρο του, ο καλλιτέχνης έκλεισε ουσιαστικά το μάτι στον ομοϊδεάτη (ακρο)δεξιό πολιτικό αρχηγό.

 Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κάπως πρέπει να αναπληρωθεί το δυσβάσταχτο κενό του Άδωνη μιας και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κινούνται σε ποσοστά ψύχους, με το ζόρι στο 4% για τον «Τσάβες των Βαλκανίων». Ο λαός δε θέλει αλλά ο ΛΑ.Ο.Σ. επιμένει… 

 Άραγε, μήπως, τώρα που πλησιάζει ο καιρός της κάλπης, ο πρόεδρος να έσφιγγε τα λουριά και να επέβαλλε το πατριωτικό λουκ με γραβάτες και φουλάρια «ΛΑ.Ο.Σ.» σε όλα τα στελέχη του; 

πηγή: cosmo.gr