Ορκίστηκε ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Πριν από λίγα λεπτα ορκίστηκε στο προεδρικό Μέγαρο, ο 13ος πρωθυπουργός μετά τη Μεταπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση στο πρόσωπο και τη φωνή του νεου πρωθυπουργού καθ' όλη την διάρκεια της ορκωμοσίας του. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορούσε να κρύψει το γεγονός της ιδιαίτερης στιγμής την οποία η αλήθεια είναι ότι την περίμενε καιρό. 
Μετά την σύντομη τελετή  ο νέος πρωθυπουργός  έκανε τις πρώτες του δηλώσεις
"Στόχος είναι η αρραγής ενότητα του λαού μας. Με την βοήθεια του θεού θα κάνουμε οτι μπορούμε για να βγούμε από την κρίση. Αύριο θα ζητήσω σκληρή δουλειά από την νέα κυβέρνηση για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό"Το βιογραφικό του Αντώνη Σαμαρά:

Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA). Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004.
Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας.
Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Το Νοέμβριο του 2009 εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος, 7ος Πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.


Αυτός είναι λοιπόν ο νέος μας πρωθυπουργός, ο 13ος της Μεταπολίτευσης!

Πείτε με προληπτική, αλλά αυτό το 13 πολύ με προβληματίζει..