750.000 ευρώ κέρδισαν Τζήμερος & Μάνος από τις εκλογές

Ο Στέφανος Μάνος κρατά την κονκάρδα του κόμματος Τζήμερου...

Μπορεί ο συγκυριακός συνασπισμός τους να πάτωσε στις επαναληπτικές εκλογές, όμως το σίγουρο είναι ότι οι επικεφαλής του μόνο χαμένοι δεν βγήκαν από την διαδικασία. Ο λόγος για το ολίγον απολιτικ, ολίγον φιλελεύθερο και πολύ αταίριαστο δίδυμο Στέφανου Μάνου και Θάνου Τζήμερου το οποίο πρόκειται να λάβει το ποσό των 750.000 ευρώ από την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, την οποία και προεκλογικά καταδίκαζε ως πρακτική επιβίωσης του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Ο νόμος προβλέπει ότι κάθε κόμμα που ξεπερνά το 1,50% των ψήφων δικαιούται επιχορήγηση. Έτσι, στην περίπτωση του συνασπισμού "Δράσης - Δημιουργίας ξανά", παρά το γεγονός ότι έχασε το 60% της δύναμής του σε σχέση την εκλογική αναμέτρηση του Μάη, πρόκειται να δοθεί μία γενναία κρατική επιχορήγηση.

Και μπορεί να μη μάθουμε ποτέ αν θα πετύχαινε το οικονομικό πρόγραμμα της Δημιουργίας Ξανά σε περίπτωση που συμμετείχε σε μία κυβέρνηση, ωστόσο ο Θάνος Τζήμερος σίγουρα πέτυχε τους οικονομικούς του στόχους: να βγάλει λίγη από την χασούρα που έφεραν στο πορτοφόλι του οι εκλογές και, φυσικά, ο οικονομικός κατήφορος της διαφημιστικής του εταιρείας.

Εξάλλου, και η "Δημιουργία ξανά" ένα διαφημιστικό τρικ ήταν...