Ποιο θα είναι το νέο όνομα του ΠΑΣΟΚ;


Η επιθυμία του Βαγγέλη Βενιζέλου για σαρωτικές αλλαγές εντός του ΠΑΣΟΚ ήταν δεδομένη ήδη από τις εκλογές του Μαΐου. Μάλιστα ο πρόεδρος του κινήματος προτίθεται άμεσα να προχωρήσει μέχρι και σε αλλαγή ονόματος, με πληροφορίες του ειδησεογραφικού site iefimerida.gr να αναφέρουν ότι έχει ήδη κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το νέο όνομα, το οποίο θα δει σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Η απόφαση για την αλλαγή ονομασίας σχετίζεται πρωτίστως με τα μεγάλα χρέη του ΠΑΣΟΚ, που αγγίζουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι διαρθρωτικές αλλαγές με απώτερο σκοπό την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, θα συνεχιστούν και σε άλλους τομείς όπου εκεί προβλέπεται η διάλυση τόσο της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΚΕ όσο και της φοιτητικής νεολαίας της ΠΑΣΠ.
Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται να εξαγγείλει μέσα στο καλοκαίρι Συνδιάσκεψη, πριν από το Συνέδριο της 3ης Σεπτέμβρη στο οποίο θα συγκροτήσει επίσης την ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) με νέα πρόσωπα, 30άρηδες συν κάποια πιο έμπειρα στελέχη.