Στόχος η Εθνική Ενότητα


Ένα νέο πολιτικό τοπίο αρχίζει να διαμορφώνεται στην Ελλάδα,όχι τόσο ξεκάθαρο αλλά σίγουρα διαφορετικό και πολυκομματικό,και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους,για εμάς που ψηφίσαμε , για αυτούς που εξελέγησαν.Μια πρόκληση  που έγκειται στο πώς θα διατηρηθεί η συνέχεια,η ενότητα και η συνοχή της κοινωνίας μας.



Αυτός ο νέος εθνικός δρόμος που θα πρέπει να περπατήσουμε και να πορευθούμε έχει πολλά εμπόδια και παγίδες,οι οποίες πιθανόν να μας διχάσουν και να μας αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο. Ο "εθνικός διχασμός" που εκδηλώνεται σε 2 επίπεδα.

Πρώτο επίπεδο,το πολιτικό. Ένας διχασμός στη διαχείριση της κρίσης από τους ιθύνοντες.
Από τη μια πλευρά η διάθεση για αντιμετώπιση της ,μένοντας εντός Ευρωπαϊκής Συμμαχίας και της νομισματικής ένωσης,εκμεταλλευόμενη ό,τι καλό και κακό αυτή συνεπάγεται.Από την άλλη πλευρά μια ασαφής και όχι τόσο συγκεκριμένη θέση  τόσο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας όσο και για τις ίδιες θέσεις του κόμματος που έχει εντός Ελλάδος και τις υποστηρίζει.


Δεύτερο επίπεδο,η Ευρώπη.Σε άλλες εποχές ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας ήταν δεδομένος.Ήταν αυτός που θα οδηγούσε στη βελτίωση της ελληνικής πραγματικότητας,πολιτικής,κοινωνικής,οικονομικής.Σήμερα αυτό όμως αυτό φαντάζει περισσότερο σαν μια παλιά γλυκιά ανάμνηση και ελπίδα ,παρά σαν μια σύγχρονη και ρεαλιστική πραγματικότητα.  


Τούτο όλων των δοθέντων,γίνεται κατανοητό ότι μια σύγκρουση αντίθετων προοπτικών,προσωπικών και εθνικών και όχι απλώς συναισθημάτων αρχίζει να αναθερμαίνεται και που μάλλον αποκλείεται να εκτονωθεί σύντομα και μόνο μέσω μιας εκλογικής αναμέτρησης.


Έχουμε μπλέξει σε μια περιπέτεια,είναι σίγουρο,που μέχρι στιγμής ,ευτυχώς ο ελληνικός λαός επέλεξε ελεύθερα στις 2 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.Δυστυχώς όμως δεν έχει τελειώσει,και αν δεν προσεχθεί ιδιαιτέρως η κατάσταση ,τότε οι επιπτώσεις θα είναι πολύ περισσότερες από σήμερα με πολλούς ηττημένους και όχι νικητές.

Υ.Γ. Όποιες επιλογές και να κάνουμε ,πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας να έχουμε  ότι είμαστε Έλληνες και οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές να είμαστε ενωμένοι,για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Δημήτρης Κωνσταντάκος