Αντιδράσεις Λοβέρδου & Χρυσοχοϊδη για ενδεχόμενη μη υπουργοποίησή τους





Σε τροχιά σύγκρουσης με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο βρίσκονται κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν βουλευτές στις τελευταίες εκλογές και τώρα ζητούν να "εκπροσωπήσουν" το κόμμα τους στη νέα κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι χθες το βράδυ, στην πολύωρη σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στο να μη συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος τα οποία ήταν και μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου στο παρελθόν, οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πέτρος Ευθυμίου θεώρησαν απαράδεκτο να μη συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ με εκλεγμένους βουλευτές στο επερχόμενο κυβερνητικό σχήμα και εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις στην πρόταση του προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή σύσκεψη απέκτησε θυελλώδεις προεκτάσεις από τον αντίλογο που εξέφρασαν εντόνως οι πρώην υπουργοί, και έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναγκαζόμενος να κατευνάσει τα πνεύματα, πρότεινε να μην λάβει ο ίδιος την τελική απόφαση για το θέμα αλλά να την αφήσει στην ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Έτσι σε λίγη ώρα στην Ιπποκράτους ξεκινά μία κρίσιμη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση όπου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος θα κληθεί να λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ λίγο πριν τον κρίσιμο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν κρατάει πια λευκή εντολή για να κάνει ότι θέλει στα εσωτερικά του κόμματος καθώς ένας σημαντικός πόλος αμφισβήτησης έχει διαμορφωθεί από κορυφαία στελέχη.