Ο Κωστής Χατζηδάκης το μεγάλο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά

Η ανάκαμψη και η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη περνάει από τα χέρια του Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο φαίνεται πως και ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται με κλειστά μάτια.


Υπεραρμοδιότητες θα έχει στη νέα κυβέρνηση ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, επικεφαλής ενός υπερ-υπουργείου που προέκυψε από τη συγχώνευση δύο πολυ σημαντικών υπουργείων, του Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Ανάπτυξης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι από τα λίγ αστελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εμπεριστατωμένη πολιτική άποψη και ξεφεύγουν από το γενικότερο απολιτικό του πολυσυλλεκτικού κόμματος .

Ωστόσο, ο κύριος Χατζηδάκης ξέρει καλά τις αρμοδιότητες των δύο υπουργείων. Στη δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, ο Κ. Χατζηδάκης είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Σεπτέμβριος 2007 - Γενάρης 2009), αλλά και υπουργός Ανάπτυξης (Γενάρης 2009 - Οκτώβρης 2009).

Όπως και να 'χει, ενδεικτική της προχειρότητας των τελευταίων κυβερνήσεων είναι η μετονομασία των υπουργείων. Από το 2004 μέχρι σήμερα, το πάλαι ποτέ Υπουργείο Μεταφορών έγινε υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (όταν συγχωνεύτηκε με το πάλαι ποτέ ΥΠεΧωΔΕ) και τώρα υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.