Κίνηση-ματ από τον νέο Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση


Με μια κίνηση τόσο ουσίας, όσο και ικανοποίησης του αισθήματος κοινού δικαίου το υπουργείο Εργασίας και ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, εξοικονομούν χρήματα και δείχνουν πως αν μη τι άλλο, αν υπάρχει θέληση μπορεί να υπάρξει εξυγίανση στην διαχείριση.
Με μία απόφαση συγκροτείται  Επιτροπή Μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, γλυτώνοντας τον κρατικό πρυπολογισμό από 400.000 ευρώ. 
Ολόκληρη η υπουργική απόφαση:
Θέμα: Έκδοση Απόφασης από το Υπουργείο Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης 

Ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με απόφασή του συγκρότησε Επιτροπή Μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.Η επιτροπή που συγκροτήθηκε ανέλαβε να προσδιορίσει τους χώρους και
την αναγκαία υποδομή για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Υπουργείου από το κτήριο της οδού Πειραιώς 40, στο κτήριο επί της οδού Σταδίου 29, όπου στεγάζεται και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Τον συντονισμό της Επιτροπής αλλά και όλου του έργου της μετεγκατάστασης ανέλαβε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Νικολόπουλος.Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπογράμμισε ότι:
«Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και
Πρόνοιας αναμένεται να εξοικονομήσει 400.000 € ετησίως από μισθώματα,
πλέον των οικονομιών κλίμακας που θα επιτευχθούν εξαιτίας της μείωσης
της γραφειοκρατίας και των λειτουργικών εξόδων. Επίσης, επιτυγχάνεται ο
διαχρονικός στόχος της ενοποίησης των Υπηρεσιών του Υπουργείου». 


Τα καλά να λέγονται..
Μακάρι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι Υπουργοί, γιατί όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!