Ποιος θα είναι ο νεος υπουργος Οικονομικών;

Εντός της ημέρας, και σίγουρα μετά την σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών, μετά την απόφαση του Βασίλη Ράπανου να μην αναλάβει τη θέση του υπουργού.

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά και στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Οι επιλογές για τον αντικαστάτη του Βασίλη Ράπανου είναι περιρισμένες αν και έχουν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκαν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Μάλιστα, σύμφωνα με το enikos.gr, o κ.Γιαννίτσης βρισκόταν επίσκεψη στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Β. Ράπανος τη στιγμή που τον κάλεσαν από το γραφείο του πρωθυπουργού.
Ενα ακόμη πρόσωπο που έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί είναι ο καθηγητής και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είναι αποδεκτός και από τις τρεις πλευρές, ενώ και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι στο τραπέζι, με το πλεονέκτημα του να γνωρίζει από πρώτο χέρι την οικονομική κατάσταση της χώρας.