'Ετσι κατέρρευσε ο Ράπανος


Το ρεπορτάζ από τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον Βασίλη Ράπανο δίνει ένα πολύ έντονο παρασκήνιο συζητήσεων και εγγυήσεων που δόθηκαν εως την Παρασκευή το πρωί που ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας,όταν ο Βασίλης Ράπανος δέχθηκε το τηλεφώνημα-πρόταση για την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού οικονομικών είχε και το δεδομένο της πλαισίωσής του από συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Τα ονόματα που είχαν συζητηθεί ήταν του κ.Στουρνάρα, του κ.Γιαννίτση αλλά σύμφωνα και με άλλες πληροφορίες και του Αλέκου Παπαδόπουλου. 'Εως την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία συμμετείχε, φαίνεται οτι ίσχυαν τα ίδια δεδομένα αλλά η πληροφόρησή του για το επιτελείο του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου τον οδήγησε σε πολύ έντονη φόρτιση που επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του με την οποία πέρασε μία πολύ σκληρή περιπέτεια στο πρόσφατο παρελθόν.
 Μάλιστα,όταν πληροφορήθηκε την αλλαγή των προσώπων που είχαν συμφωνηθεί επικοινώνησε με στενούς του συνεργάτες με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο να μην αναλάβει, κάτι που θα σήμαινε και την επικοινωνιακή καταστροφή της κυβέρνησης κυρίως προς την Ευρώπη.
 Ωστόσο την Παρασκευή το πρωί πήγε στο υπουργείο οικονομικών όπου και έχασε τις αισθήσεις του, κάτι που όπως λένε οι γιατροί επήλθε από την πίεση των τελευταίων ημερών.
πηγή: enikos.gr