Κυβέρνηση ΚουβέληΚαυστική κριτική στη στελέχωση της νέας Κυβέρνησης και τον πρώην "σύντροφο" από τον Γ. Αναδρανιστάκη της ΑΥΓΗΣΑπό χθες έχουμε μια κυβέρνηση με 39 μέλη, εκ των οποίων οι 29 είναι της Ν.Δ. και οι 5 εξ αυτών ήταν υπουργοί και του Καραμανλή. Μια κυβέρνηση του Σαμαρά, που παρότι ηγείται συνεργατικού σχήματος, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού μίλησε, σε πρώτο ενικό -εγώ, εγώ, εγώ- ανακοίνωσε στους υπουργούς του ότι θα τους κόψει τον μισθό, ότι θα κάνει εφόδους στα υπουργεία τους και ότι θα τους βάλει στοχοχρονοδιάγραμμα.

Μια κυβέρνηση με ιδεολογικό καθοδηγητή τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που ξεκαθάρισε ότι θα φύγουν όλοι οι "λαθρομετανάστες", γιατί έτσι απαίτησε ο λαός στις εκλογές. Μια κυβέρνηση με πρόεδρο της Βουλής τον Μεϊμαράκη, που πριν από δυο μήνες βριζόταν στο περιστύλιο με τον Κοραντή και πριν από δύο εβδομάδες έδινε εντολή στους σμπίρους του να πάνε στους παπάδες και να τους πούνε να κάνουνε προπαγάνδα υπέρ της Ν.Δ., γιατί, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τους ξυρίσει.

Μια κυβέρνηση με υπουργό Οικονομικών έναν τραπεζίτη και υφυπουργό Ναυτιλίας έναν εφοπλιστή, προφανώς επειδή ξέρουν να ξεχωρίζουν από τη μυρωδιά τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές και έτσι θα τους βγάζουν από τα λαγούμια τους και θα τους φορολογούν. Με υπερυπουργό Ανάπτυξης τον Χατζηδάκη, που πάσαρε την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο, για να την πασάρει αυτός με τη σειρά του στον Βασιλάκη της Aegean.

Με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι στο παρελθόν ανήκε υπερηφάνως στη ΣΦΕΒΑ, την ακροδεξιά οργάνωση που διεκδικεί τη Βόρεια Ήπειρο από την Αλβανία. Με υφ. Πολιτισμού τον Ιωαννίδη, που θεωρεί ότι η πατρίδα του η Γευγελή παραμένει σκλαβωμένη.

Με υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Δένδια, που ως υπουργός Δικαιοσύνης είχε φέρει τον κουκουλονόμο και που τώρα θα βγάλει, με εντολή του Σαμαρά, τις κουκούλες. Με υπουργό Εσωτερικών τον Στυλιανίδη, που το βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου γλένταγε στα μπουζούκια και τρεις μέρες μετά ξελαρυγγιαζόταν στο γήπεδο. Με υπουργό Πολιτισμού τον Τζαβάρα, που με το που τον βλέπεις σού 'ρχεται να συνθέσεις τρεις ραψωδίες και πέντε σονέτα. Με μία και μόνη γυναίκα υπουργό, η οποία τυγχάνει και πρωτανιψιά μεγαλοκαναλάρχη.

Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς τον κ. Φώτη Κουβέλη, που μας χάρισε αυτή την υπέροχη, προοδευτική κυβέρνηση.