Που το πας κύριε Ερντογάν;



Από το site "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"



Προσέξτε πως στήνονται καταστάσεις:

«Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα (σσ την Παρασκευή) ότι έχασε την επαφή με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία και σύμφωνα με ένα τηλεοπτικό δίκτυο κατέπεσε στα συριακά χωρικά ύδατα.
Το CNN Turk μετέδωσε ότι η Τουρκία είναι σε επικοινωνία με τις συριακές αρχές για να λάβουν άδεια να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των πιλότων. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.
Σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός αναφέρει ότι ξεκίνησε μια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μόλις έχασε την επαφή με το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια.
Δύο μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο F-4 την ώρα της συντριβής, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τον Ουλβί Σαράν, κυβερνήτη της Μαλάτιας.
Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί».
 
Προσέξτε:  Τον τύπο του αεροσκάφους. F 4, παλιός τύπος και όχι F 16. Ορισμένα F 4 έχουν τροποποιηθεί να μεταφέρουν όργανα παρακολούθησης κατασκοπείας. Ονομάζονται RF4. Πληροφορίες λένε ότι ήταν τέτοιο. Η αντίδραση της Τουρκίας που ζητά άδεια να ψάξει για επιζώντες. Στην ουσία, να προλάβει να εξαφανίσει τυχόν πειστήρια κατασκοπίας. Πάντως ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε σε δημοσιογράφους ότι η Συρία απολογήθηκε για την συντριβή του αεροσκάφους τύπου Φάντομ και εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό.
 
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία κάτι μαγειρεύει και ψάχνει αφορμή. Καιρό τώρα. Οι πιλότοι διασώθηκαν, σύμφωνα με την Τουρκία από δικά τους ελικόπτερα, που υπήρχαν σε τουρκικά πλοία. Άρα υπήρχαν και πλοία κοντά για παν ενδεχόμενο. Άλλοι λένε ότι οι πιλότοι συνελήφθησαν από Σύριους. Το πρώτο θύμα του πολέμου: η αλήθεια.
Γιατί η Τουρκία αν ήθελε πληροφορίες, δεν ζήτησε από το ΝΑΤΟ, που έχει δορυφόρους; Μήπως ενήργησε από μόνη της, και τσάντισε όχι μόνο Σύριους, αλλά και άλλους άσπονδους φίλους; Δεν υπάρχουν μόνο S 300 στην περιοχή. Υπάρχει δίπλα μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, που ακούει στο όνομα IAF (Israeli Air Force). Το κράτος του Ισραήλ δεν συμπαθεί τη Συρία είναι βέβαιο. Δεν θέλουν όμως σε καμιά περίπτωση να βρεθούν να συνορεύουν με την Τουρκία.
 
Παίζονται πάρα πολλά. Οι Ρώσοι με τους Κινέζους παρακολουθούν στενά. Προς το παρόν, ελπίζω και προς το μέλλον, υπάρχει ψυχραιμία από την Κίνα και τη Ρωσία. Αλλά η υπομονή έχει μικρά όρια όταν πρόκειται για στρατηγικά συμφέροντα.   
Καλό θα ήταν να συμμαζέψουν την Τουρκία. Δεν τη συμφέρει να μπει στο τραπέζι που παίζουν χοντρό παιχνίδι μεγάλοι παίχτες. Θα το χαλάσει και θα είναι και εις βάρος της. Η ματαιοδοξία δημιουργεί μπελάδες. Πιστεύω ότι θα της τραβήξουν το αυτί οι Ρώσοι ή κι οι Αμερικάνοι και θα συμμαζευτεί. Φυσικά θα πει τα δικά της όπως με το Ισραήλ, αλλά μετά, σωστά γι αυτή, θα περιμένει στην ουρά για κάποιο κόκκαλο.