Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μάτια των... αστών



Οι εκλογές τελείωσαν και όλοι μας (χρηματιστές, εφοπλιστές, φοροφυγάδες, «εθνικοί» προμηθευτές, εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα και λοιπά σεπτά κομμάτια της κοινωνίας) μπορούμε να δηλώσουμε ανακούφιση: ο τρισκατάρατος ΣΥΡΙΖΑ, το νέο-μπολσεβίκικο  τέρας με την όψη του νεαρού και άμωμου Τσίπρα, δεν θα κυβερνήσει!

Οι πιο συνετοί βέβαια δεν εφησυχάζουν. Για παράδειγμα, ο πιστός φίλος του «αστικού κόσμου», Θανάσης Μαυρίδης προειδοποιεί με ένα οξυδερκές άρθρο στο capital.gr (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1539123)  για τους κινδύνους.

«Το όνειρο της εξουσίας στην αριστερά είναι σήμερα περισσότερο ζωντανό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία εκατό χρόνια».

Ασφαλώς, για πρώτη φορά η Αριστερά έχει φτάσει τόσο κοντά στην Κυβέρνηση. Η εξουσία όμως, αγαπητέ Θανάση, είναι κάτι πιο σύνθετο που για την ώρα δεν μπορείς να αντιληφθείς. Το υποστηρίζεις με σθένος όμως.

«(οι του αστικού κόσμου…) Απομονωμένοι από την ζώσα πραγματικότητα, κινδυνεύουν να πάθουν ότι έπαθαν και οι Γάλλοι αριστοκράτες όταν ξέσπασε η γαλλική επανάσταση. Την ώρα που θα γκρεμίζεται η Βαστίλη, θα αναρωτιούνται μεταξύ τους τι πήγε τόσο λάθος..

Η παρομοίωση, όσο κι αν μοιάζει ατυχής, δείχνει πως αντιλαμβάνονται τα κέντρα εξουσίας τους εαυτούς τους: ως τους γάλλους αρισστοκράτες του 1789. Και όλοι θυμόμαστε που κατέληξαν…


«Όσοι νομίζουν ότι οι αριστερίστικες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια υπόθεση γιαλαντζί σοσιαλισμού, όπως εκείνη του ΠΑΣΟΚ, απατώνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για ένα αριστερίστικο κόμμα του 3% που μέσα από την δίνη της κρίσης κατόρθωσε να αναδειχτεί σε αξιωματική αντιπολίτευση
».

Το παραπάνω απόσπασμα είναι ένας ύμνος για το ΣΥΡΙΖΑ, αφού καταδεικνύει το φόβο του συστήματος εξουσίας για ένα κόμμα που δεν ελέγχει (αλλιώς δε θα το έτρεμε ως «αριστερίστικο») και δεν περίμενε να το δει στα πρόθυρα της κυβερνητικής εξουσίας (αξιωματική αντιπολίτευση).

«Μπορεί οι πολιτικοί της συντηρητικής παράταξης να έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο της... κοινωνικής επανάστασης, αλλά οι ίδιοι οι εκκολαπτόμενοι επαναστάτες έχουν συναίσθηση ότι μπορούν να επιφέρουν μία κοσμοϊστορική αλλαγή σε όλη την Ευρώπη».  

Πλήρης δικαίωση των αναλύσεων που κάνουν οι «αριστεριστές»: αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και της (πανευρωπαϊκής) λιτότητας, οι έλληνες, όπως και άλλοι λαοί, θα ξεσηκωθούν και όπως πρώτοι αμφισβήτησαν έστω και εκλογικά τους εντολοδόχους των οικονομικών ελίτ, πρώτοι θα τους στείλουν στον κάλαθο της ιστορίας.
Είναι, πράγματι, η τελευταία ευκαιρία για τον «αστικό κόσμο» να επιβιώσει, και όπως μας βεβαιώνουν άρθρα σαν του Θανάση, η στήριξη που θα έχει από τους κρατικοδίαιτους πυλώνες της εξουσίας (media) θα είναι αμέριστη. Προ του κινδύνου του ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαστε όλοι ενωμένοι!