Καμία διαπραγμάτευση Σαμαρά

Στο "βρόντο" οι υποσχέσεις περί σκληρής διαπραγμάτευσης. Ναι σε όλα από τον Αντώνη Σαμαρά. Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία διαπραγματεύονται επιτυχώς, ο Αντώνης Σαμαράς πασχίζει μόνο για μία επιμήκυνση που θα τον βοηθήσει να φανεί πιο αρεστός.


Με επιστολή του προς του Ευρωπαίους ηγέτες εν όψει της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός κατάφερε να απογοητεύσει και τους πλέον ευκολόπιστους. Ιδού η επιστολή του:

 «Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό
θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω

Αντώνης Κ. Σαμαράς»


Απόλυτα αποφασισμένος να εκτελέσει ότι του ζητηθεί, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκανε πουθενά λόγο για διαπραγμάτευση. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά Ιταλία και Ισπανία κατάφεραν να επιτύχουν το σκοπό τους και να μην κάνουν ό,τι ήθελε η Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός επιλέγει ήπιους τόνους, ωστόσο όλοι θυμούνται τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη. Τότε η Νέα Δημοκρατία κατέκρινε τον κύριο Τσίπρα επειδή δεν ανέφερε τη λέξη "κατάργηση". Η συνήθης προεκλογική υποκρισία.