Ο πολιτικός κανιβαλισμός του Βενιζέλου



Ψευτομπλοφάρει ή μήπως κάνει ανταρσία στην τρόικα; Την ώρα που όλοι αναμένουν από το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση πλειοψηφίας με τη Νέα Δημοκρατία δεδομένης της προγραμματικής τους σύγκλισης και της κοινής τους πεποίθησης για ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, εκείνο προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να υποκριθεί τον επαναστάτη του πολιτικού συστήματος.

Η Ιπποκράτους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει
ότι εμμένει στην θέση που είχε διατυπώσει ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την 6η Μαΐου (και μάλλον κανείς δεν πίστεψε ποτέ), ότι δεν θα συμμετάσχει σε μία τέτοια κυβέρνηση παρά μόνο αν πραγματοποιηθεί η ουτοπία να ενταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή!



Φυσικά, δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβερνητική συμμετοχή είτε με ψήφο ανοχής, δεν θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Είναι όμως τουλάχιστον κωμικοτραγικό για τον κύριο Βενιζέλο να στήνει μικροκομματικές κωλοτούμπες πάνω στην πολιτική αβεβαιότητα, τζογάροντας άτεχνα στην επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και αφήνοντας πίσω την ανάγκη του κόσμου να πάρει επιτέλους η χώρα μία κάποια πολιτική κατεύθυνση.

Εξάλλου και το κόμμα της Ιπποκράτους, 
έλαβε το ποσοστό που έλαβε για να συμμετάσχει σε μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου
και όχι για να παίξει με την υπομονή μας υποδυόμενο ότι τάχα δεν συμφωνεί με την Νέα Δημοκρατία. Ποτέ στην πολιτική του καριέρα ο κ. Βενιζέλος δεν ζήτησε επίμονα την καταγγελία του μνημονίου από κοινού με τον κ. Τσίπρα για να πάνε τώρα να κυβερνήσουν και μαζί.

Βέβαια, όταν αύριο η τρόικα τραβήξει το αυτί στον κύριο Βενιζέλο - όχι ότι θα χρειαστεί - επιβάλλοντας να σχηματιστεί κυβέρνηση, εκείνος σίγουρα θα βρει τρόπο να τα ξαναγυρίσει με μία κωλοτούμπα και να συμπορευτεί με τον κύριο Σαμαρά.
Όμως, αυτή η αμφιλεγόμενη στάση πολιτικού κανιβαλισμού που άρχισε να τηρεί η Ιπποκράτους προσπαθώντας να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στις διεργασίες για αλλαγή ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ενισχύσει την πολιτική του υπόσταση.

Αντιθέτως μάλιστα,
ο πολιτικός κανιβαλισμός μπορεί να αποβεί δίκοπο μαχαίρι στα χέρια των αδαώνΑς αναλάβει λοιπόν ο κ. Βενιζέλος τις ευθύνες που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, χωρίς να προσποιείται κάτι που δεν είναι. Στο κόμμα τις Ιπποκράτους δεν υπάρχει χώρος για νέες πολιτικές ακροβασίες και διφορούμενες πολιτικές.