Το μπλογκ των βαψομαλλιάδων

 του Κώστα Καίσαρη

Βάσκανος μοίρα έβαλε στο σημάδι τη πρώτη κυρία του ΠΑΣΟΚ. Η Αννα με τα εκατό ταγέρ, μετά τις πολιτικές εξελίξεις, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Θ' ακολουθήσει τον δρόμο της ξενιτιάς. «Θα πάρω πια τα μάτια μου να φύγω» όπως τραγούδαγε ο Πάνος Γαβαλάς. Οι μέρες της Αννας Διαμαντοπούλου στην Ελλάδα είναι μετρημένες. Οπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες σύντομα θα μεταβεί στο Λονδίνο. Οχι για Σαββατοκύριακο. Αλλά για να εγκατασταθεί επ' αόριστον.


Στο Λονδίνο όπου σπουδάζει ο γιος της. Ούτε υπουργός είναι πλέον ούτε καν απλή βουλευτίνα. Ο ελληνικός λαός έδειξε το τεράστιο μέγεθος της αχαριστίας του. Και προς το ΠΑΣΟΚ και προς την Αννα προσωπικά. Τι να κάτσει να κάνει πλέον στην ψωροκώσταινα; Να την καλούν στις εκπομπές της τηλεόρασης και να γράφουν από κάτω όταν μιλάει «στέλεχος του ΠΑΣΟΚ»; Ας σώσουν την Ελλάδα ο Σαμαράς με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και ο Κουβέλης με τον Χατζησωκράτη.

Ενα πολιτικό μέγεθος του βεληνεκούς της Αννας Διαμαντοπούλου ν' ασχοληθεί με τα οικιακά; Παίρνει των ομμάτιών της λοιπόν για την ξενιτιά. Για το βροχερό Λονδίνο. Για να τρώει τα έτοιμα που με τόσο κόπο έχει κομποδέσει από τόσα χρόνια σκληρής εργασίας. Αν δεν είσαι υπουργός η Ελλάδα δεν αντέχεται με τίποτα. Οπως δεν μπορεί να αντέξει ο Βαγγέλης τις αυθαιρεσίες του Αλαφούζου. Τη μία βγάζει σε πέντε δημοσκοπήσεις πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Την άλλη κάνει μαϊμού καταμετρήσεις στον αριθμό των οπαδών.

Μόλις κάτι παραπάνω από δύο εκατομμύρια έβγαλε τους εν Ελλάδι Ολυμπιακούς. Και στο ένα εφτακόσια τους βάζελους. Θα μου πείτε τώρα, και πού ξέρει ο Βαγγέλης ότι οι Ολυμπιακοί είναι πολλοί περισσότεροι κι οι Παναθηναϊκοί αρκετά λιγότεροι; Ερώτηση αφελούς. Ολα τα ξέρει ένας Βαγγέλης Μαρινάκης. Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Εχω ξαναγράψει ότι ο Βαγγέλης αρέσκεται στους τσαμπουκάδες.

Πιο μικρός στην κυριολεξία, τώρα που μεγάλωσε μέσω των δικηγόρων. Αν γουστάρεις να τσακωθείς λοιπόν εύκολο είναι να βρεις την αφορμή. Κι εύκολο είναι να μαζευτούνε όλοι αυτοί που έχει μανουριάσει μαζί του τα δύο χρόνια που είναι στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης, να κάνουνε έναν σύλλογο «διωκόμενων από τον Μαρινάκη». Να προκηρύξουν εκλογές και να εκλέξουνε πρόεδρο και ΔΣ: Πατέρας, Γόντικας, Αδαμίδης, Πιλάβιος, Αλαφούζος, Κόντης, και δεν μπορώ να θυμηθώ πόσοι άλλοι. Αν και εδώ που τα λέμε πιο εύκολο είναι να βρεις αυτούς που δεν έχει τσακώθει ο Βαγγέλης παρά αυτούς που έχει τσακωθεί από το ποδόσφαιρο. Γερουλάνος, Μπιτσαξής από την πολιτική.

Δυο τρεις μάνατζερ, ο Νίκος ο Καραχάλιος, που όπως λέει πρέπει να τον βγάλουνε από το μπλογκ των βαψομαλλιάδων και τόσοι άλλοι. Με τη λίστα να παραμένει ανοιχτή γιατί πάντα κάθε φορά κάποιος καινούργιος θα προκύψει. Και μιας και το έφερε η κουβέντα στους βαψομαλλιάδες είδα αυτή τη φωτογραφία στην πρώτη συγκέντρωση της νέας ΑΕΚ: Δημητρέλος δηλαδή κι εκ δεξιών και εξ ευωνύμων Μαύρος, Τσιάρτας, Βλάχος, Κωστής. Ερώτηση λοιπόν: Πέραν του Δημητρέλου, υπάρχει δεύτερος που δεν βάφει την κόμη του; Αυτά.

Η συγχώνευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι επιβεβληµένη 

Μέχρι και όνοµα θ' αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος (φωτό). Μπας και πάρει τ' απάνω του και ξεκολλήσει από τα ποσοστά της δεκαετίας του '70. Υπάρχει όµως άλλη λύση καλύτερη. Και για το ΠΑΣΟΚ και για το πολιτικό σύστηµα αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα. Η συγχώνευση µε τη Νέα Δηµοκρατία. Να κάνει δηλαδή ο Βαγγέλης αυτό που έκανε η Ντόρα. Για το καλό της πατρίδας και του έθνους να το κλείσει το µαγαζί.

Και δεν λέµε να απορροφήσει η Νέα Δηµοκρατία το ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε µε τη Δηµοκρατική Συµµαχία κι όπως είχε κάνει ο Σπανός όταν διάλυσε τη Χαλκηδόνα κι έκανε την οµάδα Ατρόµητο. Ευθύς εξαρχής µιλήσαµε για συγχώνευση. Νέο κόµµα, νέο όνοµα. Ας πούµε Σοσιαλιστική Δηµοκρατία. Η αναγκαιότητα είναι µεγάλη. Καταρχήν, όπως είναι διαµορφωµένη η κατάσταση στις επόµενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σάβουαρ πρώτο κόµµα. Αρα η Ελλάδα γυρίζει στη δραχµή και οδηγείται στον όλεθρο και στην καταστροφή.

Είναι ποτέ δυνατόν ένας Βαγγέλης Βενιζέλος να επιτρέψει να συµβεί αυτό; Προσωπικά δεν µπορώ να το πιστέψω. Με τη συγχώνευση, λοιπόν, δηµιουργείται ένα πανίσχυρο νέο κόµµα µε προοπτική που δεν έχει να φοβηθεί κανέναν Τσίπρα και κανέναν Στρατούλη. Η συγχώνευση Νέας Δηµοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, είναι επιβεβληµένη και εκ των πραγµάτων. Εχουνε δηλαδή να χωρίσουνε τίποτα; Υπάρχει κάτι που να διαφωνούνε; Πάνω απ' όλους και όλα η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ευρώ.

Ο Βαγγέλης πρέπει να κάνει αυτό που έκανε η Ντόρα.

Η ζωή τους έφερε στον ίδιο δρόµο 

Πράγματι. Καµία ιδεολογική διαφορά δεν έχουνε πλέον τα δύο πρώην µεγάλα κόµµατα. Ούτε είχανε ποτέ βέβαια. Δήθεν δεξιοί ήταν οι µεν, δήθεν σοσιαλιστές οι δε. Για να µαζεύουνε πελατεία. Επρεπε να περάσουνε, λοιπόν, σχεδόν σαράντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση για να πέσουν οι µάσκες. Ο πρώην προστατευόµενος του δικτάτορα Παπαδόπουλου και ο πρώην θαυµαστής του Λεπέν Μάκης Βορίδης δεν έχει να χωρίσει τίποτα µε τον πρώην Μαρξιστή Λενινιστή Μίµη Ανδρουλάκη.

Μπορεί γι' αλλού να ξεκίνησαν και οι δύο, αλλά η ζωή τους έφερε στον ίδιο δρόµο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, λοιπόν, να είναι σε διαφορετικά κόµµατα. Η µοναδική διαφορά των δύο πρώην µεγάλων κοµµάτων έχει να κάνει µε τα στελέχη τους: Ποιος είναι πιο έξυπνος; Ο Λοβέρδος ή ο Αδωνις Γεωργιάδης; Ο Χρυσοχοΐδης ή ο Αρης Σπηλιωτόπουλος; Είναι δυνατόν να τα χαλάνε για τέτοιες µικρολεπτοµέρειες;

Η εξουσία άλλωστε τους χωράει όλους στη φιλόξενη αγκαλιά της. Μπορούνε να τα µοιράσουνε τα υπουργεία. Ανάλογα µε τα ποσοστά τους. Ή να το πάνε µονά ζυγά. Τον ένα χρόνο υπουργοί από τη Νέα Δηµοκρατία, τον άλλον από το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν κάνουνε τη συγχώνευση, όµως, τις επόµενες εκλογές τις κερδίζει ο Τσίπρας και µένουνε και οι δύο ρέστοι.

Αν ήτανε προπονητής της Ιταλίας ο Δώνης, µέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα τον είχε πάει τον Πλατινί, επειδή παίζει ηµιτελικό µε τη Γερµανία µε δύο µέρες λιγότερη ξεκούραση.
-Observer 

ΕΡΩΤΗΣΗ Μήπως πρέπει να ψαχτεί αλλού ο Κούγιας για το ποιος τον έφαγε µε τη διαιτησία στα πλέι οφ;

πηγή: Goal news, Πέμπτη, 28 Ιουνίου