Ο Τσίπρας στο "φεστιβάλ των κινημάτων"


Ο χώρος της Αριστεράς, και δη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια φάση (και) εσωτερικής αναζήτησης μπροστά στις νέες προκλήσεις που έφερε η ένταση του κοινωνικού ανταγωνισμού και το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Μια χαρτογράφηση του νέου τοπίου επιχειρείται στην "5η διεθνή συνάντηση των κινημάτων" που με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδος θα λάβει χώρα από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός 75).

Κορύφωση των πολτικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ αποτελεί η συζήτηση, την Κυριακή το απόγευμα, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Σοφίας Σακοράφα (αμφότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), του διανοητή Ευτύχη Μπιτσάκη και του εκδότη της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς" Ρούντι Ρινάλντι με θέμα "Μια χώρα σε μετάβαση: αγωνιζόμενοι για μια άλλη Ελλάδα".

Πέραν της κεντρικής αυτής συζήτησης για την πορεία της ελληνικής Αριστεράς, θα βρει κανείς πλήθος πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων στο τριήμερο φεστιβάλ. Σημαντικά ονόματα όπως ο Παύλος Παυλίδης, η Lenacay από τους Ojos de brujo, ο Σπύρος Γραμμένος και ο Ψαρογιώργης θα δώσουν το παρόν στη σκηνή του Resistance Festival 2012. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους βρίσκονται στο αθηναϊκό καμίνι...