Η Μέρκελ προκαλεί

Εκτός ορίων έχει βγει η Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η δημοτικότητα έχει ξεφτύσει για τα καλά στην Ευρώπη. Με μία Ευρώπη που καταναλώνει γερμανικά προϊόντα (πελάτες), η κυρία Μέρκελ δε δέχεται κοινή διαχείριση, βάζοντας φραγμούς τόσο στην οικονομική ένωση, όσο και στην ενδεχόμενη πολιτική.


Άκρως εθνικιστική η οικονομική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ. Επί χρόνια νοιάζεται για το συμφέρον της Γερμανίας και μόνο, λαμβάνοντας μέτρα που ουσιαστικά θυσιάζουν ολόκληρα ευρωπαϊκά κράτη στο βωμό των γερμανικών τραπεζών.

Με απερίγραπτο θράσος η ηγέτιδα των Γερμανών επιδεικνύει την κυριαρχία της, την ώρα που πρέπει να αποφασίζει για τις τύχες όλων των ευρωπαϊκών κρατών λόγω της θέσης της. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η Ευρώπη δεν τη νοιάζει καθόλου, ότνα τα γερμανικά πλεονάσματα κινδυνεύουν.

Με δηλώσεις της τόνισε πως αποκλείει τη δημιουργία ευρω-ομολόγου. Και, μάλιστα, το αιτιολογεί λέγοντας πως όσο ζει δε θα υπάρξει κοινή ανάληψη χρέους.

Οι αυταρχικές της τάσεις μεγαλώνουν συνεχώς. Νομίζει ότι θα εξουσιάζει μέχρι να πεθάνει. Η δε άποψή της για τα δημοσιονομικά της Ευρώπης προεξοφλούν το τέλος της, εφόσον υπερισχύσει. Θεωρεί την ένωση φαινομενική και θέλει μονά και ζυγά υπέρ της Γερμανίας. Κοινή ανάληψη ευθυνών δε δέχεται, αλλά δέχεται να διατάζει ηγέτες άλλων κρατών - μελών.