ΔΕΙΤΕ τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών!

Σε δηλώσεις προέβησαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τα πρώτα αποτελέσματα. Ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων ότι "Ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαική πορεία της Ελλαδας και την παραμονή μας στο ευρώ και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τον Ελληνα πολίτη", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του από το Ζάππειο, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
 Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί. Δεν θα υπάρξουν νέες περιπετειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού", επισήμανε.
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας. Η Ελλάδα έχει συνεχεία, συνέπεια και αξιοπρέπεια". 




Απέρριψε με δηλώσεις του Αλέξης Τσίπρας, το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με πυρήνα τη ΝΔ.
"Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης", υπογράμμισε, τονίζοντας πως "όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας και της εκποίησης δημοσιας περιουσίας δεν θα μπορούσουν να προχωρησουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης".
Όπως ανέφερε, η απορριψη του μνημονίου είναι μια ξεκάθαρη επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, o Aλέξης Τσίπρας, θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις.
"Από Δευτέρα θα συνεχίσουμε το αγώνα, έχοντας την πεποιθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους ... Η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει. Θα συνεχίσουμε", κατέληξε.




Επιτακτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ανάγκη "εφαρμογής της γραμμής της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης". 
Πρότεινε μάλιστα να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση αύριο.
"Η χώρα πρέπει αύριο να έχει κυβέρνηση, ικανή να διεξαγάγει τη δεύτερη φάση διαπραγμάτευσης με τους εταίρους", τόνισε, επισημαίνοντας ότι σε μία τέτοια κυβέρνηση  πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα του εκτίμησε πως η παράταξη άντεξε, ενώ  προανήγγειλε ότμέσα στην εβδομάδα,αφού σχηματιστεί κυβέρνηση, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΟ θα ανακοινωθουν οι πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ.