Πρωτοφανής ήττα του Mega από την ψηφοφορία των τηλεθεατών

Πρωτοφανή ήττα του Μεγάλου Καναλιού σημείωσαν χθες τα μηχανάκια  τηλεθέασης της Nielsen, αφού βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με τους περισσότερους τηλεθεατές να προτιμούν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την κρατική τηλεόραση. 

Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Εκλογές 2012» που παρουσίασε η Έλλη Στάη από τις 17:59 έως τη 1:59, σημείωσε μέσο όρο 18,2% στο γενικό σύνολο ενώ η εκπομπή «Mega Εκλογές 2012, Ώρα κάλπης» που μεταδόθηκε από τις 18:30 έως τη 1:22, έκανε 17% μέσο όρο.
Η πρωτοφανής αυτή ήττα του Mega σήμανε το συναγερμό στο κανάλι της Μεσογείου, καθώς είναι η πρώτη φορά που χάνει από την κρατική τηλεόραση σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας γεγονός, όπως είναι η παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Και μπορεί οι άνθρωποι του καναλιού να εμφνανίζονται ψύχραιμοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι και ψάχνουν να βρούν τις αιτίες για την χθεσινή τους ήττα, φοβούμενοι ότι έχει πληγεί το κύρος του ενημερωτικού τους τομέα, έπειτα μάλιστα και από τις  αποχωρήσεις των 25 εργαζομένων (τεχνικών και δημοσιογράφων) που ανήκαν στο ενημερωτικό τμήμα του σταθμού.  Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα κοντά στο MEGA βρέθηκε και ο ΑΝΤ1 που σημείωσε μέσο όρο 15,4%.

 Καλό θα ήταν λοιπόν, εκεί στο Μεγάλο Κανάλι να καταλάβουν ότι τίποτα δεν ειναι δεδομένο, ιδιάιτερα οι σχέσεις με το κοινό, που και κρίση έχει και την επιβεβαιώνει με τις πράξεις του. Καλό θα ήταν να αλλάξουν τακτική προσπαθώντας να έρθουν έρθουν κοντά στο λαό, εκπροσωπόντας τον απέναντι στους πολιτικούς και όχι κατευθύνοντάς τον ανάλογα με τις σκοπιμότητες των ιδιοκτητών του σταθμού..

Προς το παρόν, τα περαστικά μου..