Αυταρχική παρέμβαση στη Χαλυβουργία - συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17:30



Με εντολή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, "άνοιξε", μετά από εισαγγελική παρέμβαση η Χαλυβουργία Ελλάδος. Αφού συνελλήφθησαν οι 9 απεργοί της περιφρούρησης, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν, όπως πανηγυρίζουν τα περισσότερα ΜΜΕ, το εργοστάσιο του κ. Μάνεση, και 10 απεργοπάστες (κανένα από τους οποίους εργάτης) έχουν μπει υπό τη συνοδεία των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία.


Η επιχείρηση δηλώνει ικανοποιημένη από την επέμβαση και το άνοιγμα του εργοστασίου. Η διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας αποφάσισε να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της Μονάδας Ασπροπύργου, δήλωσαν στελέχη της εταιρείας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όπως είπαν, μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.

Να σημειώσουμε ότι η δικαστική απόφαση δεν έχει ουσιαστική ισχύ καθώς από την πρώτη προκήρυξη απεργίας (που κρίθηκε παράνομη) μέχουν μεσολαβήσει πολλές τυπικα΄νόμιμες προκηρύξεις μετά από ψηφοφορία με κάλπη. Παρ' ,όλα αυτά, το θέμα είναι ουσιωδώς πολιτκό και φανερώνει την πρόθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να αντιμετωπίσει με το δόγμα της "μηδενικής ανοχής" (και όχι του δημοκρατικού διαλόγου) τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση που αποφάσισε να βάλει βίαιο τέλος στην εννιάμηνη απεργία των χαλυβουργών εκφράζεται από τον βουλευτή Γεωργιάδη, τη μετριοπάθεια του ΠΑΣΟΚ, ή τη λογική των ίσων αποστάσεων της ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν στην απογευματινή συγκέντρωση αλληλεγγύης (17:30 στον κόμβο Ασπορπύργου) και καταγγέλουν την αστυνομική βαναυσότητα.

Ας μας πουν οι εταίροι της Κυβέρνησης Σαμαρά πως προστατεύεται το "δικαίωμα στην εργασία" με  6 κλούβες των ΜΑΤ και αποδοχή των απολύσεων και όλων των αιτημάτων της εργοδοσίας...


ΠΗΓΕΣ: Tvxs.gr, Left.gr, Protothema.gr