Aνάσα για τα..."κόκκινα" ΜΜΕ


Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, σημαίνει ότι τα ΜΜΕ του, θα πάρουν μια οικονομική ανάσα...

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα "Παρόν": " Βαθιά ανάσα για τα ΜΜΕ το ΣΥΡΙΖΑ η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην εκλογική διαδικασία.  Τα χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση, που ανέρχονται σε 14.100.000 ευρώ ( από 4.000.000 ευρώ που έπαιρνε ως τώρα), θα καλύψουν τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στην "Αυγή" και στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", αλλά είναι φανερό πως κα τα δύο πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν σε διαφορετική βάση, ουσιαστικά να ανοιχθούν.Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες άλλες κινήσεις στο χώρο του Τύπου.
Στο μεταξύ μέσα σε δέκα ημέρες θα πρέπει οι τηλεοπτικοί σταθμοί να καταθέσουν στον ΕΣΡ τις απόψεις τους για την καταγγελτική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία επεσήμανε τον αποκελισμό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης έστειλε την επιστολή στους σταθμούς ζητώντας τις απόψεις τους, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το ΕΣΡ θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία ελέγχου της πολιτικής πολυφωνίας".