Ο Νικολόπουλος άναψε τις πρώτες φωτιές του καλοκαιριού



Βούτυρο στο ψωμί της αντιπολίτευσης ήταν η πρώιμη παραίτηση του υφυπουργού κ. Νίκου Νικολόπουλου από την κυβέρνηση συνεργασίας, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο πρώην υφυπουργός εργασίας, με την επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρωθυπουργό, ανέδειξε το βασικό υπαρξιακό πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από την στάση της προς τους δανειστές και το μνημόνιο, κάνοντας όλο και περισσότερους Έλληνες πολίτες να υποψιάζονται ότι η επαναδιαπραγμάτευση φαίνεται να είναι μια ιδέα που πέθανε πριν καν ξεκινήσει να πραγματοποιείται.

Επικαλούμενος ευθέως στην επιστολή του την απουσία διάθεσης επαναδιαπραγμάτευσης από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Νικολόπουλος έστρεψε δικαίως όλα τα βλέμματα πάνω του, δημιουργώντας έτσι ένα καίριο επικοινωνιακό πλήγμα στην κυβέρνηση. Η επίσημη κυβερνητική αντίδραση στην παραίτησή του ήταν σχετικά μετριοπαθής, χαρακτηρίζοντας την ως μεγάλο λάθος και αφήνοντας σαφείς αιχμές για την φερεγγυότητά του. Η ανεπίσημη όμως που προήλθε απευθείας από τον πρωθυπουργικό κύκλο και κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους ήταν να χαρακτηρίσει τον μέχρι πρότινος υφυπουργό ως λαϊκιστή και παλαιοκομματικό, υποκινώντας εναντίον του μία εκστρατεία απαξίωσης σε όλα τα δεξιόστροφα μέσα ενημέρωσης.

Ότι και αν είναι όμως ο κ. Νικολόπουλος, εδώ γεννιούνται δύο σημαντικά ερωτήματα: Πρώτον γιατί διορίσθηκε ένας τέτοιας ποιότητας, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, πολιτικός σε μία τόσο κρίσιμη θέση για τα εργασιακά, και γιατί τόσες μέρες δεν έχει γίνει ακόμα καμία αναφορά στις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για τα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα που είχαν τεθεί προεκλογικά, από τον αρμόδιο υπουργό εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Για να περιορίσει η κυβέρνηση τον αρνητικό αντίκτυπο που έφερε η παραίτηση Νικολόπουλου όπως αυτή έγινε, οφείλει πρωτίστως να καθησυχάσει άμεσα και έμπρακτα τον κόσμο ως προς το ότι οι ισχυρισμοί του πρώην υφυπουργού είναι όντως ψευδεπίγραφοι και λαϊκιστικοί. Οι συζητήσεις με την τρόικα για τα θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, έτσι ώστε να αρχίσουν να γίνονται πράξεις οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων. Μόνο έτσι θα εξαφανιστεί κάπως ο καπνός που άναψε ο κ. Νικολόπουλος επικαλούμενος την ύπαρξη φωτιάς στην κυβέρνηση και όχι με ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της κυβέρνησης και ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου.