Σκληρή διαπραγματευτική πολιτική


Αυτή η κυβέρνηση δε χαρίζει "κάστανο". Πουθενά και σε κανέναν. Ο Αντώνης Σαμαράς aka Σκληρός Διαπραγματευτής αποδεικνύεται πολύ die hard. Στα πίτουρα όμως, γιατί στις κότες...

Στην αρχή δεν υπέγραφε με τίποτα. Ο Αντώνης Σαμαράς, σκληρός όσο ποτέ, διακήρυττε πως δεν πρόκειται να δώσει γραπτή δέσμευση σε κανέναν. Αλανιάρης μόρτης πέρασε το "μήνυμα".

Το πράγμα συνέχισε με επίθεση. Άτεγκτος ο Αντώνης Σαμαράς λοιδώρησε προεκλογικά την επιστολή Τσίπρα προς Ευρωπαίους. "Ποια κατάργηση του μνημονίου; Αυτό είναι υποταγή" έλεγαν ο Ντινόπουλος και οι άλλοι έξι σοφοί της ματαιότητας.

Μετά ειπώθηκε η "επαναδιαπραγμάτευση". Σκληρή πίεση προς τους δανειστές για άρση των συμφωνιών που έφεραν την έγκριση και υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Μετά την εκλογική νίκη, η διαπραγμάτευση έγινε επιμήκυνση. Αυτό και τίποτα άλλο. 

Στη Σύνοδο κορυφής εστάλη η επιστολή. "Όλα θα γίνουν όπως δεσμευθήκαμε". Τι κι αν ο Αντώνης Σαμαράς απουσίαζε, φρόντισε να στείλει επιστολή η οποία διαβιβάστηκε άμα τη ενάρξει της συνόδου. Λίγες ώρες μετά, στην ίδια Σύνοδο Κορυφής, Ισπανία και Ιταλία έφευγαν πανηγυρίζοντας, καθώς είχαν επιτύχει συμφωνία με τους όρους που ήθελαν.

Τώρα, γνωστοποιήθηκε πως αν μέχρι το Σεπτέμβρη η κυβέρνηση Σαμαρά έχει προχωρήσει όσα επιτάσσει η τρόικα, τότε ίσως και να συζητηθεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους.

Δε θέλει και πολύ. Αντώνη Σαμαρά, ανακηρύσσεσαι Σκληρός Διαπραγματευτής.