Προκαλεί το "ρατσιστικό" σχόλιο Ελληνίδας αθλήτριας που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των Αγώνων του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του τριπλούν προκάλεσε με σχόλιο της στο twitter, δημιουργώντας  σάλο στα social media, με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για το πρόσωπό της. 


Η αθλήτρια έγραψε : “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”.




Ηδη στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα είναι πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην Παπαχρήστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να αναφέρουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν η Παπαχρήστου είχε στείλει με tweet ευχές στον Ηλία Κασιδιάρη, για την γιορτή του.




Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και των αντιδράσεων που προκάλεσε, η αθλήτρια έδωσε την απάντηση της μέσω twitter:





Η υπόθεση αυτή πήρε και πολιτική διάσταση, αφού η Δημοκρατική Αριστερά ζήτησε -με ανακοίνωση της- την ανάκληση της Παπαχρήστου από τους Oλυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.