Η πουτάνα πίσω από την Βούλα Παπαχρήστου


Όπως γράφουν οι Christakis και Fowler σε έρευνά τους (Connected, 2009), oι πολιτικοί γνωρίζουν ότι όλοι τους παρακολουθούν, επομένως έχουν ένα κίνητρο να προσέχουν με ποιους ανθρώπους φαίνεται προς τα έξω ότι συνδέονται. Μπορεί να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία κάποιας συνάντησης με κάποιον πρόεδρο, αλλά εκείνος ο πρόεδρος μπορεί να μην έχει ιδέα για το ποιοι ακριβώς είναι. Μπορεί να αποκρύψουν την σχέση τους με έναν διεφθαρμένο πλούσιο επιχειρηματία ή έναν υπόδικο, έως ότου υποχρεωθούν να το παραδεχθούν στο δικαστήριο (κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει για την Ελλάδα). Και μπορεί να επιλέξουν τους φίλους τους ή τους εχθρούς τους, ακόμα και τους ερωτικούς τους συντρόφους, ώστε να ανεβάσουν τα ποσοστά τους στις εκλογές. Με άλλα λόγια, οι επιτυχημένοι πολιτικοί τείνουν να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους γύρω τους για να επωφελούνται πολιτικά.

Αυτό που πραγματικά συνέβη με το ντόρο που ξέσπασε για το ατυχές tweet της αθλήτριας του στίβου κας Βούλας Παπαχρήστου, είναι ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και το εγκάθετο παραθλητικό κατεστημένο που το πλαισιώνει, μέσα σε χρόνο dt βάφτισταν σώνει και καλά ρατσιστικό το άγουστο αστείο της, έτσι ώστε να το εκθέσουν και να καρπωθούν τις δάφνες του αντιρατσιστών. Ως νέοι έμποροι ανθρωπισμού, βρήκαν την ευκαιρία να ξεπουλήσουν το στοκ ηθικής τους στην κοινή γνώμη, κουκουλώνοντας δόλια τις πολιτικές ακραίας λιτότητας πίσω από "κουνούπια του Νείλου" και εξοντώνοντας ηθικά και επαγγελματικά μία 23χρονη αθλήτρια που, όπως ομολόγησε, έκανε το λάθος να αναπαράγει ένα από τα πιο διαδεδομένα, και πιθανώς κακόγουστα, αστεία στα social media.

Πέρα από το γεγονός του αν ήταν δίκαιος ή όχι ο αποκλεισμός της κας. Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς, είμαι πεπεισμένος ότι δεν ευθύνεται εκείνη για τον ανατέλλοντα ελληνικό ρατσισμό και την άνοδο του φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Οι υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι κρύβονται πίσω από την πλάτη της και που με την διγλωσσία και την υποκρισία τους στέλνουν τους Έλληνες κατευθείαν στην αγκαλιά των ακραίων κομμάτων. Πρόκειται για αυτούς που τόσο καιρό καταδικάζουν τα φαινόμενα ρατσισμού, την ώρα που οι ίδιες οι πολιτικές τους είναι μειοδοτικές και σκοτώνουν, κυριολεκτικά πλέον, τους Έλληνες νέους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Την ώρα που η πολιτική υποκρισία βρίσκεται στο απόγειό της, οι σύγχρονοι Ταρτούφοι έσπευσαν να διαπομπεύσουν ηθικά και επαγγελματικά τον εύκολο στόχο μίας 23χρονης με το πρόσχημα του ψευδεπίγραφου Ολυμπιακού Ιδεώδους της εμπορευματοποίησης, των αναβολικών και των εργολάβων. Κοίτα ποιοι μιλάνε: Το ΠΑΣΟΚ που αφού κατέστρεψε την χώρα, μας πλάσαρε επί Βενιζέλου την κάθε σαβούρα ως ανανέωση, διορίζοντας τον Πύρρο Δήμα στην Βουλή ως το απόλυτο υπόδειγμα αθλητή∙ ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ που υπερασπίστηκαν με σθένος το δικαίωμα της κυρίας Ρεπούση να προσβάλλει τους νεκρούς της Σμύρνης και μετά να εισέρχεται στην Βουλή ως υπόδειγμα ιστορικού∙ και από πίσω τους ο Ισίδωρος Κούβελος της ΕΟΕ με την περιουσία που έβγαλε στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα με την θεσμική του υπερευαισθησία σε θέματα ρατσισμού και, φυσικά, οι διάφοροι ακόμα μανδαρίνοι με την χρόνια τώρα αποδεδειγμένη μικροψυχία τους.